Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Per saber-ne més

(Bisbat de Vic) Enguany, el Bisbat de Vic, en el marc del projecte Episcopus, (commemoració dels 1.500 anys del bisbe Cinidi, els 100 anys de la mort del bisbe Torras i Bages, els 200 anys de la mort del bisbe Veyàn i Mola i, enguany, el mil.lenari de l'inici de l'episcopat del bisbe Oliba), organitza l'Oratori musical "Concert d'homenatge als bisbes Oliba i Torras i Bages".

Aquest oratori, creat expressament per a l'ocasió, ha estat composat per monsenyor Valenti Miserachs, que també n'és el director, i escrit per mossèn Josep Ruaix, ambdós, preveres del bisbat de Vic. Dalt l'escenari s'aplegaran més de 50 músics de l'Orquestra Simfònica del Vallès, 250 cantaires de corals de la diòcesi de Vic i 4 solistes de fama internacional. En definitiva, un esclat de música, de bellesa i d'emoció.

Aquest Oratori ha estat assumit pels bisbes de les diòcesis catalanes i el posen a l'abast de tot Catalunya. Per això, una de les representacions serà a la Basilica de la Sagrada Familia de Barcelona, el 14 d'octubre. Per aquesta funció, els bisbats han gestionat les invitacions als preveres i fidels dels bisbats de la Tarraconense com un acte de reconeixement a aquests dos personatges tan història no només de la diòcesi de Vic, sinó també de totes les diòcesis catalanes.

Tal com deia mossèn Josep Ruaix, en una carta adreçada al clergat de Vic ei passat mes d'agost, «es pot considerar aquest oratori com una obra digna de ser coneguda per tots els qui estimen l'Església que pelegrina en el bisbat de Vic» i podem afegir, i que pelegrina a Catalunya.

Aquest mateix Oratori també s'interpretarà a la catedral de Sant Pere de Vic el 12 d'octubre, al monestir de Santa Maria de Ripoll el 13 d'octubre, a la basílica de La Seu de Manresa el 3 de novembre, i a la basílica de Santa Maria d'igualada el 10 de novembre, 18'00). Les entrades estan disponibles a través d'internet.