Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Per saber-ne més

Enllaços relacionats

(ONGD SED) Prendre partit sempre ha estat important. Ara és imprescindible. Encara que sembla que lentament s'estan fent avenços a Espanya que permeten veure la llum a la fi del túnel, són ara els països de sud amb menys defenses davant del virus, els que fan front a unes conseqüències que poden ser especialment dures per als més vulnerables. El que està clar és que aquesta situació ha comportat una onada de solidaritat i treball de la qual l'ONGD SED ha volgut formar part una vegada més. Tot amb l'objectiu de combatre el virus i frenar la seva expansió tant aquí com als països de sud on és present.

El compromís amb els col·lectius més vulnerables sempre ha estat un dels principis més importants de la tasca de SED. Per això, després de les accions empreses, s'ha donat un PAS ENDAVANT per part de l'entitat, llançant una nova campanya institucional sota aquest mateix nom. Des de la ONGD s'ha considerat necessari que tota la comunitat de SED es comprometi en una acció conjunta on socis, col·laboradors i amics es coordinin per aturar la pandèmia.

L’objectiu principal de la campanya és dotar dels mitjans necessaris a centres i institucions que atenen afectats per la COVID-19 i proporcionar-los els recursos farmacològics i alimentaris necessaris perquè puguin fer-ho en les millors condicions. Tot això tant a l’Estat com als països de sud on l'ONGD SED manté col·laboració i presència amb diferents centres de salut i dispensaris.

Gràcies a les primeres aportacions s'ha pogut recuperar el fons d'emergència de SED, que havia quedat esgotat després d'una primera donació de 15.000 € realitzada a Creu Roja. Des de llavors s'han posat en marxa diversos enviaments internacionals dirigits a Ghana, Guatemala, Tanzània i Zàmbia. En els propers dies, a més, es faran enviaments a Rwanda, Índia i Hondures.

La campanya ha comptat a més amb la col·laboració de diversos artistes de renom com Pasión Vega, Rozalén, Inma Serrano, Beatriz Romero, Tontxu o Fran Fernández, que anys enrere ja van participar en un projecte solidari amb l'ONGD traient el disc "Els Tambors Parlen" . Una de les cançons més importants que el componien s'ha convertit a dia d'avui en l'himne de l'organització i ara també de la campanya: "Sigueu d'un món nou". Diversos voluntaris i membres de la comunitat de SED també han volgut aportar el seu gra de sorra entonant la cançó, interpretada originalment per Rozalén i Juan Valderrama.