Pestanyes primàries

Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Per saber-ne més

(CR) El cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona, ha nomenat Secretària General i Cancellera de la cúria a Màrion Roca Sagués. És la primera vegada que es nomena una dona per aquesta responsabilitat a l'arquebisbat de Barcelona, que fins ara només havien tingut capellans. A Catalunya ja hi ha quatre bisbats amb una dona en aquesta responsabilitat a la cúria diocesana: Tarragona, Solsona, Girona i, ara, Barcelona.  A Vic el càrrec està confiada a un laic.

La secretaria general i la cancelleria és un dels càrrec rellevants de la cúria d'un bisbat. La seva principal responsabilitat com a canceller és jurídica, donant fe de tots els tràmits, expedients i nomenaments i és un càrrec de confiança del bisbe perquè custodia tot tipus d'informació sobre el funcionament de la diòcesi i del clergat. En la majoria de bisbats a aquesta funció s'hi ajunta la secretaria general que assumeix funcions de l'organització de la cúria. En el cas de Girona, aquestes dues funcions estan assumides per dues dones. 

Màrion Roca substitueix a mossèn Sergi Gordo, nomenant el 2004, que aquest dissabte serà ordenat bisbe auxiliar de Barcelona juntament amb Toni Vadell. L'arquebisbat destaca que la nova Secretària General té una gran experiència en la gestió de la cúria, que ha  format part de l’equip actual de la secretaria general, i que és una gran coneixedora tant del clergat com dels diversos organismes diocesans. Màrion Roca ha treballat a l’arquebisbat els darrers vint-i-cinc anys

Aquest dimecres, com és preceptiu, la cancellera ha jurat el càrrec al saló Cardenal Casañas del Palau Episcopal, amb la presència del cardenal Omella, els dos bisbes electes, Sergi Gordo i Antoni Vadell i altres membres de la cúria. L'arquebisbat també destaca que amb el nomenament Omella "mostra el seu tarannà renovador en sintonia amb el papa Francesc situant en l’organització de la cúria una dona de vàlua".