Vés al contingut
Catalunya Religió dj. 7/03/2019

(CR) El cardenal Joan Josep Omella ha anat aquest dijous al matí a TV3 per anunciar la creació d’una comissió d’experts per atendre les víctimes d’abusos dins de l’Església. L’arquebisbe de Barcelona ha dit que aquesta comissió la crearà conjuntament amb els tres bisbats que formen la província eclesiàstica de Barcelona, els bisbats de Terrassa i de Sant Feliu de Llobregat.

Omella ha explicat que la comissió estarà formada per experts laics del món de la psicologia i el dret, com a servei d’acompanyament a les víctimes dels abusos. Un treball que serà paral·lel a la tasca que han de fer els tribunals eclesiàstics i la justícia civil.

L’arquebisbe de Barcelona ha apostat per aquest model amb persones independents davant d’altres comissions formades per membres de les institucions afectades. Omella ha explicat que aquest servei impulsat per tres de les deu diòcesis de Catalunya estaria obert a les congregacions religioses. Ha aclarit que encara no ho ha plantejat a la resta d’institucions eclesiàstiques a Catalunya però que espera que s’hi sumin.

Després de l’entrevista a TV3, l’arquebisbat de Barcelona ha enviat un comunicat explicant aquesta iniciativa.

 

Nota de Premsa. Arquebisbat de Barcelona

La província eclesiàstica de Barcelona es dotarà d’un equip d’expertes i experts laics per l’atenció a víctimes d’abusos

La província eclesiàstica de Barcelona, formada per les diòcesis de Barcelona, Terrassa i Sant Feliu de Llobregat, han acordat dotar-se d’un equip de tècnics laics, interdisciplinari i independent, per poder desenvolupar una tasca de recepció, mediació, acompanyament, atenció i suport a les víctimes d’abusos sexuals. Aquests experts, dones i homes dels camps de la psicologia, l’acompanyament o el dret, ajudaran a totes aquelles persones que s’adrecin a qualsevol de les tres diòcesis, que apleguen aproximadament a la meitat de la població de Catalunya.

En principi està previst que, a més, ajudi a l’anàlisi dels casos i, posteriorment, acompanyi a la persona a afrontar el procés canònic i el civil. També, evidentment, per afrontar el seu futur. El cardenal arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, creu que aquest equip podria començar a funcionar en poc temps. “El Papa, amb la cimera de protecció als menors, ens ha posat les piles a tots i d’ella emanaran noves directrius. De moment, però, nosaltres volem avançar.”

Omella creu que l’àmbit d’actuació d’aquest equip de laics pot posar-se al servei també de les ordres religioses del territori i, per extensió, podria replicar-se a altres diòcesis si elles així ho consideren. El cardenal opina que “en aquest problema global hem de fer tot el possible per rearmar moralment l’església i a la societat. Ho llevarem de l’església, esperem-ho, però hem de treballar també per erradicar aquest drama de tota la societat”.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.