Vés al contingut
Catalunya Religió

(ACN/Madrid) El president de la Conferència Episcopal, Joan Josep Omella, ha considerat "curiós" que el govern espanyol impulsi ara la llei de l'avortament, en un moment de "crisi" política. "Potser per desviar l'atenció d'altres temes que són importants", ha dit en una conferència d'aquest divendres a Madrid. Ha afegit que això és "utilitzar temes morals per temes polítics" i ha alertat que aquesta barreja no és bona. A més, ha considerat una "barbaritat" que joves de 16 anys puguin avortar sense el permís dels seus progenitors. Omella ha dit que la gran proclama que fa l'Església és "la defensa de la vida en tots els seus estadis" i ha dit que si s'ajuda a avortar, també s'ajudi a les mares que no volen avortar i als professionals que volen fer objecció de consciència.

El també cardenal arquebisbe de Barcelona ha lamentat que s'ha "polititzat" el tema de l'avortament i ha considerat "molt greu" que s'hagi extret l'assumpte del debat social i d'especialistes. Ha afegit que són temes que s'han de tractar "amb molta cura". Omella ha defensat que des del moment de la concepció ja existeix un ésser humà i que és a aquest ésser humà al que cal protegir. En aquest sentit, ha dit que la legislació ha d'anar en el camí del "respecte" a la societat, les persones i els professionals.

Demana "paciència" per les pancartes sobre la independència en esglésies

En el mateix acte, i a resposta d'una pregunta d'un membre de VOX, Omella ha dit que cal tenir "paciència" per aconseguir la retirada de pancartes a favor de la independència en esglésies i campanars de Catalunya. Ha dit que els arquebisbes no entren en temes polítics i que ja han dit anteriorment que si el poble escollís la independència, continuarien a Catalunya amb la seva funció d'anunciar l'evangeli. Ha defensat que el cura "no pot prendre partit" sinó que ha de respectar totes les opcions polítiques.

Tot i això, ha reconegut que quan hi ha pancartes independentistes es demana que es retirin. Ha reconegut que "no és fàcil", que els campanars acostumen a estar gestionats pels ajuntaments, i que hi ha també cures que tenen les seves idees polítiques. "Ja ens agradaria que no fos així", ha dit, al temps que ha afirmat que se'ls demana que no militin "públicament".

Diu que no hi ha denúncies d'abusos actuals

D'altra banda, ha explicat que no tenen denúncies actuals per casos d'abusos a menors a l'Església i que les darreres són de fa aproximadament un any i mig. Omella creu que això és el resultat del "mur de contenció" que s'ha posat gràcies als protocols establerts. "Ja un es palpa la roba si té la temptació", ha manifestat.

En tot cas, ha garantit la col·laboració de l'Església en les investigacions impulsades pel Defensor del Poble i l'encarregada per ells a un bufet d'advocats sobre els casos de pederàstia. Omella ha dit però que aquest no és un problema que només afecti l'Església sinó que afecta tota la societat i ha esperat que sigui en tots els àmbits que es posin protocols com ha fet l'Església.

El cardenal ha expressat que estan "absolutament dolorits i avergonyits" pels casos que s'han produït en el món eclesiàstic, tot i que ha considerat que són un número "molt petit".

Sobre les immatriculacions, ha explicat que a Catalunya només tenen una denúncia per una propietat, l'església de Maians, i ha dit que haurà de ser la justícia la que decideixi. En tot cas, el president de la Conferència ha assegurat que ells no volen quedar-se res que no els hi pertanyi.

Omella ha criticat també que la manca de pacte social en la llei d'educació estatal i ha defensat la tasca que fa l'escola concertada.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.