Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(Federació Catalana de Pueri Cantores) Punt i final a cinc dies de trobada mundial de Pueri Cantores a Barcelona. Aquest diumenge ha finalitzat el 42è Congrés de nens cantaires que ha reunit 4.000 cantors de 14 nacionalitats de tot el món.

El President de la Federació Internacional, Jean Henric, ha agraït la feina de l'organització, destacant la feina del President de la Federació Catalana, Bernat Cabré i d'Albert García, membre de l’organització d’aquest congrés i que havia sigut el seu predecessor. Durant la missa de cloenda a la Sagrada Família, el cardenal i arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, s'ha adreçat a tots els Pueri Cantores perquè recordin sempre el lema "Vos estis lux mundi": Vosaltres sou la llum del món.

Durant cinc dies s'han celebrat concerts en diferents esglésies i actes a punts emblemàtics de la ciutat. Dimecres 11 de juliol es va fer l’acte inaugural a la Plaça de l’Univers amb un espectacle obert al públic de llum i aigua a la Font Màgica. El Dijous 12, durant tot el dia, es va dur a terme les misses de les nacions i Els Pueri Cantores ofereixen a Barcelona un missatge: “pau i llum”, amb diferents sortides a ciutats fora de Barcelona. Divendres 13 va tenir lloc una oració per la pau a Montserrat i el cap de setmana va ser el punt neuràlgic del Congrés amb un concert dissabte a la Sagrada Família i l'Eucaristia final de clausura de diumenge al temple de Gaudí.

Divendres la trobada es va traslladar a Montserrat, on van fer un concert multitudinàri a les places de l'abadia. D'altra banda, dijous la trobada es va estendre per tot Catalunya amb concerts a diverses parròquies.

El proper Congrés Internacional de Pueri Cantores tindrà lloc al juliol del 2020 a Florència. Els Pueri Cantores també es trobaran al desembre del 2021 a Roma per celebrar la missa d'any nou, l'1 de gener del 2022, amb el papa Francesc.