Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Oikia) A l’abril de 2015 Càritas Diocesana de Vic i les associacions Casal Claret i Tapís van signar un conveni per tal de fer feina plegades en un projecte d’economia social i solidària: Oikia («casa», en grec). L’espai Oikia, al carrer de la Ramada, 14, de Vic, es convertia en el lloc comú de les tres entitats, amb uns objectius ambiciosos: plantejar iniciatives empoderadores per a les persones de les entitats, vendre els articles produïts pels seus tallers i també d’entitats afins -comerç just i solidari-, difondre les iniciatives de les entitats impulsores i fer xarxa veïnal i en matèria d’economia social i alternativa.

Durant aquest temps, l’espai Oikia ha esdevingut un punt d’acollida, informació i sensibilització en matèria de justícia i economia social i solidària (ESS), i s’ha explorat sobre les xarxes de béns i serveis i sobre el fet cooperatiu. També s’ha convertit en una botiga on trobar regals solidaris i articles quotidians, tant de proximitat com de comerç just. A fora s’ha fet difusió amb parades ―també, gràcies a les parròquies― i s’ha teixit xarxa amb el barri del carrer de la Riera i els seus comerciants, i amb entitats socials i de l’ESS osonenca (Xarxa alTERna’t).

5 anys després, el projecte emprèn una transformació radical, per a centrar-se en una de les seves arrels principals i primordial raó de ser: fer accions per a empoderar les persones de les entitats. Era una reorientació anunciada que ha acabat coincidint amb la crisi actual, que obligarà les 3 entitats impulsores a emmotllar-se a unes noves circumstàncies per a poder donar resposta a les necessitats que ja s’estan produint.

És per això que Oikia està fent liquidació dels més de 350 productes de comerç just amb què compta: queviures, articles de cosmètica natural, bijuteria, complements i decoració. Els productes han sorgit de diversos projectes internacionals apadrinats per Càritas o bé distribuïts/produïts per les cooperatives i fundacions de comerç just Alternativa 3, Equimercado, Ideas, Oxfam Intermon i La Chiapaneca.

L’horari d’obertura de l’espai Oikia, al carrer de la Ramada, 14, de Vic, serà de dilluns a dissabte, de 10 a 1, i a les tardes, prèvia cita. Els articles tindran un 20% de descompte (10%, si s’han de dur a domicili). Es pot consultar el catàleg actualitzat de productes a l’enllaç http://ja.cat/oikia