Vés al contingut
Catalunya Religió
premi-joan-gomis-convocatoria
Fotografia: Justícia i Pau.

JUSTÍCIA I PAU / CR La XIX convocatòria del Premi de Periodisme Solidari Memorial Joan Gomis ha obert fins al 19 de juliol. El Memorial és convocat per les següents entitats: Justícia i Pau, Cristianisme i Justícia, FundiPau, Mans Unides, Fundació Cultura de Pau, Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna-URL, Lafede.cat, Catalunya Religió, el Col·legi de Periodistes de Catalunya i les revistes El Ciervo i Foc Nou. El premi es convoca amb el suport econòmic del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament.

Aquest premi promou el periodisme solidari sobre persones, institucions o col·lectius que lluiten contra les desigualtats Nord-Sud, la pobresa i l’exclusió social o que destaquen pel seu compromís a favor de la solidaritat, la pau, els drets humans i l’entesa entre cultures i religions i compta amb el suport econòmic del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament.

El Memorial inclou dues modalitats. Una d'elles se centra en les obres periodístiques, on es premien aquelles obres escrites o audiovisuals de qualsevol gènere que facin visible l’acció de lluita contra les desigualtats. 

L'altra modalitat és a les trajectòries periodístiques. En aquest es premia la carrera de persones, institucions, mitjans o iniciatives que mostrin compromís amb informació que promogui els valors del Memorial. Cadascun d'aquests premis estan dotats amb 1.500 euros. Els premiats, també, rebran un diploma acreditatiu i una il·lustració original elaborada per Joan Gomis.

Les candidatures s'han d'entregar en el següent formulari. L'entrega de premis d'aquesta dinovena edició serà en un acte públic durant el mes de novembre de 2024.

La figura de Joan Gomis

El Premi de Periodisme Solidari Memorial Joan Gomis es convoca per mantenir viva la memòria de Joan Gomis i el seu exemple de compromís a favor de la pau, els drets humans i l’eliminació de la pobresa, l’exclusió social i les desigualtats. Aquesta tasca la va desenvolupar com a dirigent i promotor de diverses iniciatives cíviques i associacions, especialment a la presidència de Justícia i Pau. També a través dels seus llibres i col·laboracions en mitjans.

En l'edició anterior van ser premiats Plàcid Garcia-Planas en la categoria de trajectòria periodística. Mentre que la periodista Carmina Balaguer també va recollir el premi en la categoria d’obres periodístiques pel reportatge Maestras rurales, las madres ocultas de los cerros, publicat a National Geographic.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.