Vés al contingut
Catalunya Religió

(Obra Social 'La Caixa') Aquest mes de gener s'han obert els terminis de presentació de sol·licituds al programa d'ajudes a projectes d'iniciatives socials que convoca l'Obra Social 'La Caixa'. Les entitats socials interessades poden presentar-se a la convocatòria que encaixi amb els objectius i les línies d’actuació del projecte proposat.

Aquestes convocatòries són: Promoció de l’autonomia i atenció a la discapacitat i dependència, Habitatges temporals d’inclusió, Lluita contra la pobresa i l’exclusió, Inserció sociolaboral, Acció social i interculturalitat i Art per a la millora social.

La complementarietat amb els recursos existents en el territori; el suport de l’Administració i la col·laboració efectiva entre les entitats a través del partenariat, el voluntariat i la atenció integral amb els destinataris del projecte són, entre d’altres, els criteris de selecció de les iniciatives de les Convocatòries 2015.

Premis a la innovació i transformació social

Com a novetat aquest any, l'Obra Social "la Caixa" atorgarà un premi especial en reconeixement a la capacitat d'innovació i transformació social de les organitzacions que, adoptant noves metodologies i vies d'intervenció en la seva pràctica, han contribuït a una millora efectiva de la vida de les persones a les quals s'adrecen.

El premi, dotat amb 15.000 euros, serà concedit a cadascun dels deu millors projectes de tot l’Estat presentats en les cinc primeres convocatòries detallades anteriorment per ordre cronològic.

Aquest premi té les categories innovació social –destacant projectes amb els quals les pràctiques millorin l'assoliment dels objectius, l'optimització dels recursos i l'extensió dels resultats–, i transformació social –destacant projectes amb capacitat d’impacte en el beneficiaris a través de la consecució de canvis, a mig i llarg termini i de forma duradora–.

Projectes que promouen l'apoderament i la capacitació

El President de la Fundació Bancaria 'la Caixa', Isidre Fainé, ha expressat el compromís de l'entitat amb “tots aquells projectes que abracen la vulnerabilitat de les persones per treure’n l’apoderament de les seves vides i la capacitat de transformació i millora".

Més de 322.000 persones en situació de vulnerabilitat, marginalitat o risc d'exclusió van ser les beneficiàries de les ajudes concedies l’any passat per l'Obra Social "la Caixa" a través de les set convocatòries que anualment obre el seu programa d'ajudes.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.