Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Obra Social “la Caixa”) Prop de 4.000 persones en risc de vulnerabilitat, que pateixen alguna discapacitat o que es troben sense feina seran les beneficiàries directes dels ajuts que l'Obra Social "la Caixa" ha concedit aquest any a 34 projectes socials impulsats per entitats que actuen a Catalunya i que plantegen una oportunitat perquè aquestes persones tinguin accés a una ocupació digna com a via d'integració social. L'aportació econòmica a aquests projectes assoleix els 872.880 euros. Els projectes es reparteixen per les quatre demarcacions catalanes: Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona.

La convocatòria d'Inserció Sociolaboral és la quarta a resoldre’s del Programa d'Ajuts a Projectes d'Iniciatives Socials que impulsa anualment l'Obra Social "la Caixa" i que per aquest any preveu a tot l’Estat una inversió de prop de 3,5 milions d'euros en 140 projectes socials amb més de 20.000 beneficiaris, sempre amb el propòsit d'oferir oportunitats als col·lectius en situació de vulnerabilitat social.

L'objectiu d'aquesta convocatòria és impulsar projectes que contribueixen a promocionar la inclusió social i la vida independent de persones amb discapacitat o en situació de vulnerabilitat social a través d'habitatges temporals d'inclusió. Gràcies a aquest suport específic es busca donar estabilitat a les persones beneficiàries perquè puguin formar-se o buscar feina, amb l'objectiu últim de desenvolupar una autonomia plena.

La present convocatòria compta amb tres línies prioritàries; la formació per a la millora de l’ocupabilitat, els itineraris personalitzats d’acompanyament a les persones durant el procés d’inserció, la promoció de l’autoocupació i de la emprenedoria així com el suport a les empreses d’inserció i als centres especials de treball.

Per a la selecció dels projectes, a més d'avaluar els objectius, la metodologia i l'impacte previst, la Fundació Bancària "la Caixa" posa especial èmfasi en els que destinen temps conèixer a cada individu, potencien els seus interessos i la seva coresponsabilitat. L'apoderament de les persones destinatàries com a agents actius de canvi és crucial en el disseny, el desenvolupament i l'avaluació de les activitats. Només així s'aconsegueix un plantejament integral, amb una perspectiva holística de la persona.

A més, també s'ha valorat la complementarietat de cadascuna de les iniciatives amb els recursos existents al territori, el suport de l'Administració i la col·laboració efectiva entre les entitats mitjançant el partenariat, i la implicació de la comunitat on es desenvolupen. En total, s’han implicat 2.987 empreses, a través de les quals s’aconseguiran 3.746 insercions laborals.

El president de la Fundació Bancària "la Caixa" ha destacat l'esforç i compromís de l'entitat "amb tots aquells col·lectius que lluiten per una societat més justa i igualitària, on les persones vulnerables tinguin oportunitats reals d'inserció social".

Convocatòries d’ajuts a projectes d’iniciatives socials

A part de les quatre primeres convocatòries ja resoltes, Promoció de l'Autonomia Personal i Atenció al Envelliment, a la Discapacitat i a la Malaltia, Lluita contra la Pobresa Infantil i l'Exclusió Social, Habitatges per a la Inclusió Social i Inserció Sociolaboral, el Programa d'Ajuts a Projectes d’Iniciatives Socials n’inclou dues més que es resoldran properament relacionades amb la interculturalitat i l’acció social en l’àmbit rural