Vés al contingut
Catalunya Religió

(Blanquerna) La Facultat de Psicologia, Ciències de l'Educació i de l'Esport Blanquerna va commemorar aquest divendres l'aniversari de la Convenció dels Drets de l’Infant amb un acte amb Núria Gispert i Feliu, mestra, dirigent del món associatiu, política i activista cristiana. Gispert, exdirectora de Càritas de Barcelona i exregidora, va oferir als alumnes d’Educació el seu testimoni de vida com a educadora i persona compromesa amb el món social.

Gispert va començar el seu relat situant els estudiants d’Educació en el context en el qual es trobava la ciutat de Barcelona, durant el període de la Guerra Civil i la Postguerra. Va explicar que, un cop va conèixer la “Barcelona fosca”, es va adonar de les injustícies socials que allà s’hi donaven. És en aquest moment quan ella va decidir dedicar tota la seva vida a treballar per als més desafavorits.

Va continuar el relat fent un repàs de l’evolució dels diferents moviments polítics i socials que, al llarg dels anys, han lluitat per als drets dels infants. Va remarcar que “va ser un goig la Convenció dels Drets dels Infants” l’any 1989, ja que va suposar un interès per a l’infant, un dret a la no discriminació, un dret a la vida i un dret a participar i a ser escoltat.

Per concloure, va animar els estudiants a prendre el seu relleu, tot animant-los a mantenir una actitud d’esperança sent membres actius de la societat, ja que “és a les escoles on es troba el primer esglaó de l’escala social”. L'acte el va obrir Josep Gallifa, degà de la Facultat, i es va tancar amb un diàleg entre els estudiants d’Educació i Núria Gispert.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.