Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Arquebisbat de Tarragona) L’Arxiu Històric Arxidiocesà de Tarragona (AHAT) continua avançant en la tasca de digitalització dels seus fons documentals, i més concretament de tots els llibres sagramentals anteriors a 1936, iniciada l’any 2008.

En aquests darrers mesos s’han incorporat a l’Hemeroteca digital —gestionada conjuntament amb el Departament de Comunicació i Publicacions de l’Arquebisbat— nous números de publicacions ja existents i també de noves, sumant un total de 86 capçaleres digitalitzades en l’actualitat. Entre les novetats cal destacar la digitalització de tot el Butlletí Oficial de l’Arquebisbat de Tarragona (1865-2021), així com de la Revista Església de Tarragona (1987-2020), el Full informatiu de la parròquia de Sant Salvador del Vendrell (1979-2021), el Full parroquial de de Sant Feliu, màrtir de Constantí (1916-1967) o el Full parroquial de Santa Coloma de Queralt (1997-2018), entre d’altres. L’objectiu és recollir totes les publicacions que actualment s’editen en format digital i, al mateix temps, anar incorporant en la mesura de les possibilitats tècniques i econòmiques les antigues.

Tanmateix, gràcies al suport econòmic de diverses entitats i particulars s’ha pogut digitalitzar més documentació de diversos fons documentals de l’Arxiu Històric Arxidiocesà.

L’Arxiu Històric Arxidiocesà de Tarragona és una institució cultural, sense ànim de lucre, que pertany a l’Arquebisbat de Tarragona, la finalitat de la qual és conservar, restaurar i facilitar l’accés i la consulta dels fons documentals que té en dipòsit.