Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Abadia de Montserrat) El Monestir de Montserrat organitza un nou taller monàstic, adreçat a homes de 18 a 35 anys interessats en la vida monàstica, el cap de setmana del 8 i 9 de desembre. L’objectiu d’aquesta convivència amb els monjos –se’n fan tres cada any- és compartir amb ells uns dies de pregària, de reflexió i de treball, en un ambient de silenci.

La vida monàstica és un camí que al llarg de la història ha fascinat milers d’homes i de dones. Els qui inicien l’aventura de la vida monàstica anhelen compartir un camí amb un estil nou i alhora arrelat en la tradició, per tal de donar-se del tot a Déu. La vida monàstica és un camí de cerca, una aventura d’aquell que, tot escoltant la veu de Déu, que l’invita, vol respondre afirmativament per seguir el Senyor en una comunitat de germans, en un obrador. Els qui truquen a Montserrat veuen la vida monàstica com el fruit d’una inquietud que es tradueix en una recerca que porta amb si mateix una transformació. Es tracta de cercar Déu de veritat, per fer una experiència de l’amor a través del treball, de la vida fraterna i de la pregària que unifica el cor. Una pregària que no només no aïlla el monjo, sinó que el manté en comunió amb el  món.

Els participants en aquest taller monàstic hauran de ser a Montserrat dissabte 8 de desembre, a les 12h, i marxaran diumenge 9, a la tarda. Durant aquests dos dies podran viure amb la comunitat benedictina de Montserrat, pregant i compartint els àpats amb els monjos. També participaran en diversos espais de reflexió, des d’una perspectiva monàstica, centrant-se en aspectes com ara la pregària litúrgica, la lectura pregada de la Sagrada Escriptura, la convivència comunitària, l'esforç pel treball de cada dia, la misericòrdia o la humilitat. Amb tots aquests elements, els organitzadors pretenen transmetre als participants un camí de vida, que és el camí monàstic, a través del qual, tot avançant en la cerca de Déu, es va creixent en el coneixement del vertader sentit de la pròpia vida i de la pròpia existència. La proposta de vida monàstica que Sant Benet fa en la Regla és també un model i una ajuda per a tots aquells que desitgen aprofundir en la seva fe cristiana. Seguir el ritme de la comunitat de monjos possibilita un conjunt d'experiències que després són comentades en grup, amb l’acompanyament d'un monjo. Durant el taller monàstic, els assistents s’allotjaran a l’hostatgeria del monestir.