Vés al contingut
Catalunya Religió
Festival Internacional Cant Coral

CR Del 8 al 13 de juliol se celebra la 59e edició del Festival Internacional de Cant Coral de Barcelona. Aquest esdeveniment, que reuneix cors de tot el món, es durà a terme en diversos llocs emblemàtics de Barcelona i altres poblacions, oferint una rica varietat de concerts i activitats corals. El Festival Internacional de Cant Coral de Barcelona es fa per primer cop a Vallvidrera l'any 1964. Des d'aleshores, el Festival s'ha anat repetint anualment fins a l'actual edició.

Els concerts començaran el 9 de juliol a les 21h a la Basílica de Santa Maria del Pi amb les actuacions dels cors MIK’ADOS de França, dirigit per Sibylle Chassaigne, i el Youth Choir VoiceKamp d'Alemanya, dirigit per Max Jenkins. El dia 10 de juliol, a la mateixa hora, tindrà lloc a l'església Parroquial de Sant Vicenç dels Horts el concert del The Norwegian National Youth Choir, dirigit per Julia Blank, i a la cripta de la Sagrada Família actuarà el Worcester Masterworks Chorale dels Estats Units, dirigit per Christopher Shepard.

El dia 11 de juliol, La sala de Puig-reig acollirà a les 21:30h el concert de Jazzberry Tunes de Turquia, dirigit per Yiğit Deniz. El programa continuarà amb una sèrie de concerts que mostraran la diversitat i el talent dels participants internacionals.

Participació internacional

El Festival comptarà amb la participació de cors de diversos països, incloent Paraguai, Portugal, Xina, Noruega, Estats Units, i Catalunya. Destaca la participació del Cor Jove Nacional de Catalunya, dirigit per Mireia Barrera, i la Coral Lavínia de Catalunya, dirigida per Elisenda Saladrigues.

Celebració del 60è Aniversari

L'any 2025, el Festival celebrarà el seu 60è aniversari del 7 al 13 de juliol. Per aquesta ocasió especial, es preveu la participació de destacats directors com Frieder Bernius, Bernie Sherlock, i Ricard Bordas. Les inscripcions per als cors interessats estaran obertes fins al 15 de novembre de 2024, i per als cantaires individuals fins al 30 de març de 2025.

Aquest festival és una oportunitat única per als amants de la música coral de gaudir d'un programa divers i de qualitat, així com per als cors participants de mostrar el seu talent en un escenari internacional.

Entrades i informació

Les entrades per als concerts a l'església del Pi seran gratuïtes, mentre que el concert al Palau de la Música Catalana tindrà un preu de 15€, amb descompte de 10€ per als titulars del Carnet del Cantaire de la FCEC. Per a més informació sobre el programa i la compra d'entrades, es pot consultar el web oficial del festival.

Aquest esdeveniment és possible gràcies al suport de diverses institucions i empreses, reafirmant el compromís amb la promoció de la música coral i la cultura.

Temàtica

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.