Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(CR) Ja és la novena edició d’aquesta cita que vol unir la música, les inquietuds juvenils i l’espiritualitat. Superades les limitacions que es van establir durant l’any 2020 a causa de la pandèmia, enguany el festival de música cristiana Canòlich Music Festival torna amb energia renovada i amb propostes diferents. Així ho han explicat aquesta tarda al vestíbul del Centre Cultural i de Congressos de Sant Julià de Lòria, a Andorra. L’acte de presentació ha comptat amb la participació de la cònsol menor Mireia Codina, del rector de Sant Julià de Lòria i Delegat d’Ensenyament del Bisbat d’Urgell, Pepe Chisvert, i amb Adolf Tugues, membre de la comissió organitzadora de les activitats.

El lema d’enguany és ‘Confia i enlaira’t’ i cerca l’adaptació en el seu format, amb la visita del músic Cesc a les escoles dels joves de tercer i quart d’ESO de les escoles del Principat els dies 17, 18 i 19 de novembre, i amb activitats pels alumnes de primer i segon d’ESO de Sant Julià el divendres 19 de novembre de tipus presencial, amb una botifarrada a la Plaça Germandat i un concert al migdia a l’Auditori Claror del raper Grilex.

L’optimisme que neix de l'Evangeli

Els plats forts del certamen són el dissabte dia 20, amb un concert a partir de les quatre de la tarda a l’Auditori Claror amb vuit artistes, de dins i de fora d’Amdorra per a alumnes de secundària. El rector de Sant Julià de Lòria i delegat d’Ensenyament del Bisbat d’Urgell, Pepe Chisvert, ho descriu com “l’opció andorrana”. S’hi presentaran diversos temes, molts dels quals els ha generat la mateixa situació de pandèmia. El programa inclou el Cor de Rock d’Encamp, Patxi Leiva, Sunset dreams, Ladis Baró, Guillem Tudó, Zip de Guzmán, Esbart Laurèdia i Quim Salvat.

“Van molt en línia del festival, del ‘Confia i enlaira’t’”, apunta Chispert. En aquesta entrevista explica l’objectiu del festival: “Volem transmetre a les noves generacions aquest optimisme que neix de l'Evangeli: aquesta confiança amb tu mateix com a obra i creació de Déu, i a partir d'aquí enlairar-se, ressuscitar, sortir, treure el millor de dins i fer de la música una eina educativa com cada any”.

Canòlich Music Festival vol que la musica sigui una eina per al creixement dels joves, per la seva introspecció i alhora per la expressió de les seves preocupacions. En aquest sentit, la Delegació d’Ensenyament del Bisbat d’Urgell, juntament amb la Delegació de Joventut, han tingut l’objectiu de cercar grups i músics que amb la transmissió de valors positius, ajudin a connectar amb l’espiritualitat i la recerca del que és transcendent.

Una eucaristia de llançament de la JMJ

Després del concert de dissabte s'ha previst un berenar i la ja tradicional eucaristia a l’església parroquial de Sant Julià de Lòria. La presidirà l'arquebisbe del bisbat d'Urgell, Joan Enric Vives, i serà animada amb les intervencions musicals de Worship.cat. La celebració servirà per presentar la Jornada Mundial de la Joventut que tindrà lloc el 2023 a Lisboa. La diòcesi se suma així al llançament internacional de la JMJ que tindrà lloc aquest mateix cap de setmana, del 20 i 21 de novembre, arreu del món.

En aquesta ocasió, i seguint la iniciativa de l’any passat, s’ha proposat als joves que participin en un concurs de vídeos a la xarxa social Tik-Tok, amb els hastags #canolichmusic21 i #confiaienlairat, amb interpretacions de cançons dels músics participants. Els vídeos han de tenir en compte una bona coreografia i han de transmetre els valors cristians.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.