Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(Claretians) Diumenge es va inaugurar la capella amb les relíquies dels màrtirs claretians Julián Villanueva i Josep Vidal –beatificats el 2017 a la Sagrada Família– a l’església del Cor de Maria de Solsona. El bisbe de Solsona, Xavier Novell, que va presidir la missa, va parlar dels màrtirs com un testimoni extraordinari de donació fins a la mort. Va explicar així què implica la dinàmica de l’amor: des dels petits gestos de cada dia, amb la donació del temps, d’ajuda o de servei, fins a donar la vida per Déu i pels altres.

Van concelebrar l’eucaristia el vicari provincial dels claretians, Màxim Muñoz, Jaume Sidera, el rector de la parròquia Lluís Tollar i el consiliari de les causes dels màrtirs del bisbat de Solsona Josep Maria Montiu. El claretià Màxim Muñoz va agrair aquest espai memorial i va subratllar la vinculació dels claretians amb Solsona. En aquest sentit va donar gràcies a les famílies del voltant de la ciutat que van acollir d’altres claretians durant la guerra, posant en risc la pròpia seguretat. La presència de les relíquies dels màrtirs, va dir, fa més forta avui aquesta vinculació.

A l’acte van assistir també diversos familiars del màrtir Josep Vidal. En acabar la missa es va beneir la nova capella on reposen les restes dels màrtirs beats en les arquetes de fusta originals i els assistents van poder venerar les relíquies.