Vés al contingut
2 Catalunya Religió dc. 12/01/2011

La Basílica de Sagrada Família no para de rebre elogis des del Vaticà. Aquesta vegada ha estat el president del nou Pontifici Consell per a la Nova Evangelització. En una entrevista en l’edició d’aquest dimecres de l’Osservatore Romano, l’arquebisbe Rino Fisichella explica que la Sagrada Família de Gaudí serà l’emblema que representi aquest Consell.

Fisichella justifica d’aquesta “imatge simbòlica” de l’activitat del nou dicasteri perquè és un temple que “es troba al cor de la ciutat secularitzada i vol mostrar un missatge molt concret. És una invitació a utilitzar un nou llenguatge per omplir l'enorme espai que, sense l'Església, es mantindria com un buit en el cor de la ciutat”. L’arquebisbe remarca que el llenguatge de la nova evangelització, com el de la Sagrada Família, “ha de ser un llenguatge que tingui continuïtat amb tot el que van venir abans de nosaltres, que constitueix el ric patrimoni de la nostra fe. La Sagrada Família és en realitat una catedral moderna. Però tothom la reconeix com una església, ja que ha conservat les característiques essencials que durant gairebé dos mil anys es troba expressat en l'art sagrat”

Finalment, Fisichella afirma que “una ciutat sense el signe de la presència dels que anuncien l'Evangeli, convidant a la gent a no aferrar-se a la dimensió horitzontal de l'existència, sinó per aixecar cap amunt la mirada, és una ciutat que té un buit profund a dins. Perquè no s'obre a l'esperança. No volem que els nostres contemporanis sentin aquest buit. Per això creiem que no ha de faltar mai qui anuncia a l'home el sentit profund de la vida, donant testimoni de la notícia de Jesucrist.”

En la mateixa entrevista l’arquebisbe Fisichella presenta el treball del nou dicasteri creat el passat 28 de juny per evangelitzar els països de tradició catòlica però que reflecteixen una “progressiva secularització de la societat”. És un tasca que situa amb estreta col·laboració amb les conferències episcopals i enfocat a la preparació del Sínode de Bisbes del 2012 sobre la nova Evangelització.

El dicasteri es proposa “torna a presentar l’Evangeli als qui tenen fe”, proposant un nou esperit missioner davant la “indiferència de moltes persones batejades que avui han perdut la fe”. Fisichella explica que ja existeix molts moviments de laics amb aquesta finalitat i que està contemplat en la majoria de plans pastorals però que “tot això és molt fragmentat”. El seu objectiu és “superar la fragmentació i fomentar la unitat”.

El president del Pontifici Consell per a la Nova Evangelització es mostra “molt preocupat” pel “dramàtic creixement de la cristianofòbia” i afirma la necessitat de “fer més present i reconèixer la missió de l’Església com el que és realment i no com sovint es presenta de manera distorsionada”.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.