Vés al contingut
Catalunya Religió dc. 28/04/2021
Galeria d'imatges

(CR) Un bust de sant Francesc que somriu, cara a cara amb el llop que va amansir i la creu de tau, símbol del pobre d’Assís. És el nou mural a tot color que, s’ha dibuixat sobre la persiana de la parròquia de Sant Francesc de Bellavista, al municipi de les Franqueses del Vallès. Xavier Rosell n’és l’autor i aquest dissabte se’n farà la inauguració oficial.

El mural és una iniciativa per visibilitzar l’església al barri. El consell pastoral parroquial ha dissenyat diverses actuacions perquè el temple no passi desapercebut a peu de carrer. La normativa municipal no els permetia senyalitzar la ubicació de l’església i van decidir encarregar a Xavier Rosell, veí i membre de la comunitat, que pintés un mural del pobre d’Assís.

Després diferents dissenys més clàssics, Rosell va fer una aposta: “Vaig triar un disseny amb colors estridents, no tan clàssics, em va semblar més apropiat”. El consell pastoral, que li va encarregar la feina, també en van quedar convençuts. “Volia fer una cosa senzilla i gran: relacionar sant Francesc, el llop i la creu de sant Francesc” i, alhora, també “amb la natura”, explica Rosell sobre la idea original i la creació final.

El rector de la parròquia, Pepe Baena, descata la saviesa de sant Francesc, patró de l’església: “El sentit de l’austeritat i el poder ordenar la vida en funció del que és més prioritari: sant Francesc ens recorda que hi ha poques coses prioritàries i importants; ell va ser capaç de desprendre’s de les coses materials per seguir Jesucrist”.

Aquest dissabte, després de la missa que comença a les set del vespre, es beneirà la persiana i el rector farà una catequesi dels símbols del mural. També farà una breu intervenció l’artista que l’ha dissenyat i pintat. En un barri obrer, té sentit fer l’estrena coincidint amb l’1 de maig. “Sant Francesc va ser una persona rica que es va fer pobre, amb els pobres i en tots els sentits, i estava en harmonia amb la natura, a tothom els deia germà”, recorda Baena.

Més visibilitat i obertura

El 26 de novembre es van fer les tasques d’acondicionament, neteja i preparació de la persiana per a dibuixar-hi i els últims retocs es van fer el 29 de desembre del 2020. En el procés hi han participat altres membres de la comunitat, en la neteja i posada a punt de la persiana, així com en el procés de pintar.

La parròquia també ha acondicionat un cancell de vidre per facilitar que s’hi pugui pregar durant el dia, sense la necessitat de deixar l’església oberta. Ara es pot veure l’interior i també l’encesa d’espelmes des de fora. Un veí del mateix carrer s’encarrega d’obrir-la a les nou del matí i de tancar la persona a les nou del vespre.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.