Vés al contingut
Catalunya Religió dt. 8/06/2021

(Claret) Una ventana al Raval és el nou llibre de la teresiana M. Victòria Molins publicat per l’editorial Claret. Molins, després d'ingressar a la Companyia de Santa Teresa de Jesús, es va llicenciar en Filosofia i Lletres, va ser professora de Filosofia i Literatura i directora en una Escola Teresiana. Actualment segueix dedicant-se de ple als marginats del barri del Raval de Barcelona, sense prescindir de la seva vocació d'escriptora de llibres i articles. Alguns dels últims llibres que ha publicat amb l’Editorial Claret han estat El carrer dels invisibles (2020), La vida entre reixes (2020) i Projecte Hospital de Campanya (2018), entre d’altres. 

El llibre Una ventana al Raval commemora els 25 anys de la comunitat de teresianes del Raval de Barcelona. Aquesta comunitat, fundada l'any 1996 per les germanes Encarna Autor, Carmen Corella, Ana Royo i M. Victòria Molins acull, acompanya i ajuda a la reinserció de persones que estan en situació de marginació i immigració.

La comunitat ha anat evolucionant al llarg dels anys i s'ha adaptat als canvis que s'han produït a la ciutat i, en concret, al barri de Raval de Barcelona. Actualment, atenen d'una manera especial l'Hospital de Campanya de Santa Anna de Barcelona i a les dones, especialment a les immigrants i les treballadores, a través de l'alfabetització i l'acompanyament.

En el llibre, Molins narra en primera persona les vivències, anècdotes, canvis i transformacions que ha anat experimentant al llarg de tots aquests anys en la seva trajectòria amb la comunitat de teresianes.

Tal i com afirma Ana Royo en el pròleg, “són mil i una vides viscudes i sentides comunitàriament, encarnant-se en cada època, amb els seus girs i vaivens, intentant donar resposta contínuament als signes dels temps, tan canviants i apassionants en aquesta època que ens toca viure”.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.