Vés al contingut
Catalunya Religió

(ACG) Què vol dir que els laics hem estat transformats i volem ser transformadors? Això és el que Linda Guisoni, sotssecretària del Dicasteri romà per al laïcat la família i la vida, la primera sotssecretària dona, va explicar en la seva conferència de cloenda del ‘Encuentro de laicos’ convocat per l’Acció Catòlica General a Àvila del 1 al 4 d’agost. La trobada va reunir 750 membres d’Acció Catòlica General de les diòcesis espanyoles, entre les quals, l’Acció Catòlica General de Barcelona, acompanyada del bisbe Sergi Gordo, i les de Tortosa, Sant Feliu, Terrassa i Tarragona

“Transformats per l’experiència de Jesucrist, pel seu amor que ens fa germans de tota la humanitat, i això ens porta a descobrir i fer créixer les llavors del Regne en el món que ens toca de viure, en el treball, la família, la cultura, la presència pública i el món sociopolític”, recullen des de l’ACG.

De la diòcesi de Barcelona hi va assistir un grup de 24 laics i preveres. Des dels dos anys, passant pels tretze, els vint i fins a la vida adulta. Pares i fills. Perquè l’ACG planteja les seves trobades, tal com és la seva forma de fer i de ser: per sectors, d’infància, joventut i adults. Així, cada sector va treballar, pregar i reflexionar els diferents camins de vida, cadascú de manera adaptada a la seva edat.

Les conclusions de la trobada, també per sectors, anaven des de la necessitat de participar en la mediació de conflictes a les escoles, acollir els nens que pateixen assetjament, passant per un més gran compromís a favor dels pobres, la presència com a parròquies obertes als barris, crear espais d’escolta a les parròquies.

Conclusions que volen posar en pràctica el que el papa Francesc va proposar a l’Acció Catòlica: ser una Acció catòlica que surt del poble, enmig del poble, encarnada en cada parròquia i en la vida diocesana i cercar nous camins d’evangelització i de missió.

L’ACG de Barcelona prepara pel 27 d’octubre una trobada dels tres sectors, infants joves i adults oberta als laics de parròquia que vulguin conèixer aquesta manera de ser i de viure la vida parroquial.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.