Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Per saber-ne més

(Abadia de Montserrat) Del 26 al 31 d’agost tindrà lloc a Montserrat una nova edició del Curset de Formació per a Organistes d’Església. S’ofereix a totes les diòcesis catalanes, amb el patronatge de la Conferència Episcopal Tarraconense, la Facultat Antoni Gaudí d’Història, Arqueologia i Arts cristianes (Ateneu Universitari Sant Pacià) i la Fundació Abadia de Montserrat 2025, i s’adreça a tots els qui exerceixen d’organista en una comunitat parroquial o religiosa, a estudiants o organistes que volen aprofundir el seu repertori i a qui, amb un o altre instrument, presten un servei musical a la litúrgia.

El nivell bàsic recomanat per realitzar el Temari de Formació instrumental és el que correspon al Cicle superior del Grau mitjà o Grau superior –cal que l’alumne presenti un currículum on hi consti els estudis musicals realitzats, la trajectòria musical i les obres que vulgui treballar. Les matèries són: repertori, anàlisi musical, improvisació i tècnica. Els professors són Juan de la Rubia, organista de la Basílica de la Sagrada Família i professor d’improvisació a l’ESMUC; i Ana Aguado, organista i professora del Conservatori Superior de Màlaga i de l’Escuela Provincial de Órgano de Palència.

Pel que fa al Temari de Formació instrumental i litúrgica, el nivell bàsic és el Cicle inicial de Grau mitjà o bé Grau elemental o l’equivalent –també cal que l’alumne presenti un currículum musical on hi constin les obres que l’alumne vol treballar. El temari consta de: Cant gregorià, Teologia sagramental, teoria, pràctica i anàlisi de l’acompanyament tonal i modal; tècnica organística, i repertori litúrgic. Els professors són: Ana Aguado, Joan M. Mayol, Lluís M. Miralvés, Ramon Oranias, Pau Riuró, Lorién Santana i Pierre Vidal.

El curset també inclou activitats complementàries, com ara els concerts, amb entrada lliure, que començaran a les 19.30h: dilluns 26, amb Lorién Santana i divendres 30, amb Juan de la Rubia. La conferència d’enguany porta per títol 'Diversos temperaments en l’orgue', i anirà a càrrec de Pere Casulleras, professor de Sonologia de l’ESMUC. Les places són limitades.