actualitat

 
Vie, 10/01/2020
(Abadia de Montserrat) L’Escolania ha estat convidada de nou a Moscou, Rússia. Participarà en un festival internacional de música de Nadal, un certamen en el qual ja va actuar l’any 2013 i que enguany, en complir el desè aniversari, han volgut tornar a convidar el cor que més els ha agradat durant aquests deu anys, que ha estat l’Escolania de Montserrat.
Vie, 10/01/2020
(Claret) Aquest dijous s’ha inaugurat de forma oficial el "Petit Claret", les noves instal·lacions per a l’Educació Infantil del col·legi Claret de Valls.
Jue, 9/01/2020
(Animaset) La Filmoteca Vaticana ha acollit la projecció del documental Sagrada Família. La Bíblia en Pedra, dirigit per Jordi Roigé i produït per Animaset, davant d’una important representació eclesiàstica, institucional i de mitjans de comunicació.
Mié, 8/01/2020
(CR) El papa Francesc ha conegut aquest dimecres el projecte comunicatiu de Catalunya Religió. Coincidint amb el desè aniversari del digital català el Papa ha saludat una representació de Catalunya Religió i se li han entregat el primer número de l’edició impresa.
Mié, 8/01/2020
(Claretians) La nova província de Sant Pau dels Missioners Claretians de Catalunya, Euskal Herria, França i Itàlia, ja s’ha posat en marxa.
Mié, 8/01/2020
(Bisbat de Sant Feliu de Llobregat) El mes de gener és el mes de la Infància Missionera.
Mié, 8/01/2020
(Josep Gordi Serrat –CR/Sant Esteve de Palautordera) Vicky Mateu és una dona feta a ella mateixa. Malgrat passar per la universitat, on es va llicenciar en traducció i interpretació, s’ha format a partir de conèixer persones i viure experiències en diferents països en què ha residit i visitat. Es fa difícil posar-li una professió.
Mar, 7/01/2020
(Sagrada Família) Més de 28.000 persones han pogut sentir i viure aquest any l’esperit de Nadal a través de les diferents propostes que s’han ofert des de la Sagrada Família per compartir l’alegria d’aquest temps i les setmanes en què en
Mar, 7/01/2020
(Lucía Montobbio -CR) Eduard Sala, cap de l’Àrea Social de Càritas Diocesana de Barcelona, acaba de publicar “Va de vida”. A les seves pàgines transmet experiències que ha tingut al llarg dels anys, de persones que s’estima i amb les que s’han acompanyat. Exemples que ajuden a recordar al lector que tots som responsables de fer d’aquest món, un lloc més amable.
Mar, 7/01/2020
(CR) La comunitat benedictina de Sant Benet de Montserrat ha acomiadat aquest dimarts la seva primera abadessa, la mare M. Cecília Boqué, que va morir dissabte als 102 anys i després de 77 de vida monàstica.
Lun, 6/01/2020
(Joan Planellas -Arquebisbe de Tarragona. La Vanguardia) La família és objecte d’una gran esperança en tothom, però avui, al mateix temps, esdevé molt fràgil. Les condicions econòmiques són complicades.
Dom, 5/01/2020
(CR) Nit de Reis. Cavalcades, preparatius, regals, il·lusió. Són molts els factors al voltant de la festivitat de Reis que la fan una data màgica i molt esperada en el nostre calendari. El 6 de gener l'Església Catòlica celebra l'Epifania, la festa de la manifestació de Crist a tots els pobles del Món. Però, qui eren els Reis Mags o els Reis d'Orient?
Sáb, 4/01/2020
(Joan Gómez i Segalà - DGAR) Paraula de set lletres que només hi creu la meitat dels catalans?
Deixa’m pensar. Independència no pot ser perquè no té set lletres... Ja ho tinc: religió!
Molt bé!
Només hi creu la meitat dels catalans?
llegiu més

recull de notícies

 
Jue, 09/01/2020 | El Periódico
Sáb, 04/01/2020 | La Vanguardia
llegiu més

panoràmica

 
 
Les homilies del papa Francesc
Celebrant missa a la Casa Santa Marta, Francesc reflexiona sobre la primera lectura. Sant Joan indica la manera d’arribar a la pau: hem de “romandre en el Senyor” amb l’amor que es reconeix en les “petites coses”. La pau al món es construeix a partir de la pau en els cors No podem “ser cristians" si...
 
El Cim s’acosta
Quantes vegades ens hem dit: aquest director de cants ho fa amb tot l’amor però ja hauria de plegar... o bé, avui a missa més hauria valgut que no cantéssim, pels quatre gats que érem: pocs i desafinats, o potser també: com ens han ajudat avui els cants de l’Eucaristia a pregar millor! La situació a...
 
Una font que raja sempre
  Resulta sorprenent la rapidesa amb què es va estendre el cristianisme en les primeres generacions després de Jesús i els apòstols. Ja al final del segle I una xarxa de comunitats s’estenia per la costa i l’interior del Mediterrani oriental i penetrava cap a les Gàl·lies i cap a Hispània. Quan ento...
 
Visió positiva
Fa ja una estona que hem acabat de sopar. Tots, sense cap ordre, hem anat explicant com ens ha anat el dia. Algunes vegades i a propòsit del que escoltàvem hem fet un breu comentari i fins una broma. Però fa menys d’un minut que s’ha fet un silenci. Ens hem mirat els uns als altres i el somriure ha ...
 
llegiu més