Vés al contingut
Catalunya Religió

(Claretians) Un total de 28 mestres i professors novells dels col·legis Claret de Barcelona, Cornellà de Llobregat i Valls han assistit a la jornada de formació sobre l’educador claretià. S’han reunit aquest dijous a Sallent, en família claretiana.

Un cop feta l’acollida i la presentació de la jornada, hi ha hagut una dinàmica de coneixença dels participants. Tot seguit el pare Josep Sanz ha fet la conferència sobre ‘L’educador claretià’. Sanz ha destacat quatre aspectes del pare Claret com a missioner –veure, viure, treballar i celebrar– i la importància d’aplicar-los a les escoles claretianes per entendre el món que ens envolta i les persones, afavorir la bona convivència, treballar per a la transformació del món, saber agrair, valorar i celebrar.

També ha parlat de l’educador claretià i les seves relacions amb la missió compartida. Ser continuadors dels fundadors i comprometre’s amb el caràcter propi del centre educatiu implica establir una xarxa de relacions. Relació amb els companys de feina, amb l’alumnat, amb les famílies, amb l’entorn social i amb els valors.

A partir de la xerrada s’han fet petits grups i una posada en comú per comentar i concretar els punts de relació que poden ser més importants entre els professors, alumnes i famílies. La segona part de la jornada, a partir d’una dinàmica preparada per l’equip dels responsables de pastoral dels tres col·legis, ha consistit en visitar el museu, el temple i acabant amb una pregària a la casa natal. Seguidament, el dinar.

Temàtica
Territori
Institucions

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.