Vés al contingut
Catalunya Religió

(Salesians) Aquesta setmana s’ha inaugurat la nova escola de cuina i bar-restaurant ‘Cruïlla al punt’, que s’ubica a l’avinguda d’Escolapi Càncer, 4-6, al barri de Torre Baró de Nou Barris. Es tracta d’un centre formatiu per a joves i restaurant obert a la ciutadania que gestiona la Plataforma d’Educació Social Cruïlla, una entitat social que pertany a Salesians Sant Jordi, i que compta amb la col•laboració i implicació de l’Ajuntament.

Durant la inauguració, l'alcaldessa ha assegurat que projectes com aquest contribueixen a fer dels barris de la Zona Nord uns barris "de primera on es garanteixi la igualtat d'oportunitats" i on els veïns i veïnes "puguin ser el que vulguin ser".

Al seu torn, Janet Sanz ha dit que l'obertura del centre representa una "aposta molt clara i decidida per la Zona Nord, la lluita contra l'atur i per seguir donant oportunitats als més joves" que està duent a terme el Govern municipal.

El centre compta amb una oferta formativa ocupacional en l’àmbit de la cuina per a joves de 16 a 29 anys i, alhora, és un bar-restaurant obert als veïns i veïnes on els alumnes ofereixen els seus serveis i fan pràctiques. Tot des d’una dimensió comunitària i arrelada al territori, ja que l’objectiu és ampliar les competències laborals dels joves de la Zona Nord de Nou Barris –Vallbona, Torre Baró i Ciutat Meridiana– i revitalitzar aquest àmbit.

Aquest dissabte s’ha celebrat la inauguració del local amb una festa que ha comptat amb l’alcaldessa, Ada Colau; la regidora de Nou Barris, Janet Sanz; el director general de Salesians Sant Jordi Catalunya, Paco Estellés, i representants veïnals. Al llarg del matí, hi ha hagut un tastet-degustació organitzat pel propi centre.

El projecte combina la formació teòrica i pràctica del sector de l'hoteleria-cuina amb el creixement humà, i alhora es potencia la inserció laboral dels participants. ‘Cruïlla al punt’, doncs, ofereix un Programa de Formació i Inserció d’auxiliar d’hoteleria, cuina i serveis de restauració i bar dirigit als joves de l’entorn que estan buscant feina o formació i que tenen poques possibilitats de trobar-ne. I també un de formació en operacions bàsiques de càtering.

La posada en marxa de l’escola formativa és fruit de la col•laboració entre Cruïlla i l’Ajuntament de Barcelona. De fet, el consistori ha cedit a l’entitat el local que acull l’equipament per als propers 10 anys. Aquest local va ser adquirit pel Govern municipal amb els recursos provinents del superàvit de l’exercici 2015, i el Districte, a través de Bimsa, hi ha fet les obres de condicionament des d’octubre de 2017 a maig de 2018 per poder oferir el servei formatiu.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.