Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Maristes) I ho fa de la millor manera possible: dinamitzant la marató de donació de sang de Badalona, que es va celebrar el divendres 26 d’octubre al Centre Cultural el Carme. El resultat de la jornada va ser de 281 donacions, 51 oferiments i 55 donants nous.

Fa 10 anys que els alumnes de 4t d’ESO del col·legi Maristes Champagnat de Badalona organitzen aquesta jornada. Els nois i noies s’impliquen en una tasca que per a ells és summament satisfactòria, ja que veuen que el resultat final del procés pot ser la salvació d’una vida. El projecte els fa sensibles a la realitat de la donació i els fa madurar.

El dia de la donació s'arriba al tram final del Projecte de Servei Comunitari, en què els alumnes aprenen i treballen per preparar una campanya de difusió. Els nois i noies s'organitzen en diferents equips de treball (dissenyen cartells, cartes, flyers, fan de periodistes, treballen per la difusió interna i externa, es fan càrrec de les xarxes socials, etc.) Una vegada tot el material està a punt, planifiquen la difusió a l'escola i a la ciutat. L'objectiu és aprendre i sensibilitzar-se fent un servei comunitari per cobrir les necessitats diàries del Banc de Sang i Teixits de Catalunya. Durant aquests anys els alumnes hi han fet visites per conèixer la feina que hi fan els especialistes en els diferents bancs (llet, teixit, cordó, sang) i la importància i el procés de la donació. 

El Banc de Sang i Teixits recorre de manera periòdica escoles i centres educatius formant els alumnes en la donació de sang. Afirmen que l’objectiu de la iniciativa és doble: els estudiants que s’hi inscriuen aprenen la importància que té donar sang de manera altruista per salvar vides i, a la vegada, difonen el missatge i fan de línia de transmissió amb els seus familiars, l’escola i l’entorn immediat. Actualment instensifiquen les crides a la donació perquè som en un moment que les reserves són baixes i qualsevol donació és important.