Vés al contingut
(AUDIR) Agafant el tema d’enguany, dedicat a l’arquitectura del sagrat, l’AUDIR (Associació Unesco per al Diàleg Interreligiós) i l’Escola Pia de Catalunya han elaborat un material pedagògic en format pòster per donar a conèixer el sentit, característiques i significat de les diferents religions per a les escoles. Aquests pòsters es poden adquirir a la Llibreria Claret. La guia didàctica ha estat elaborada per Josefina Jou, Carme Guàrdia i Pere Vilaseca (Escola Pia de Catalunya); i els autors dels continguts són: Oscar Craviotto, Said Karam, Elisabeth Lheure, Manuel Pérez, Francesc Torradeflot (coord.) i Pere Vilaseca.
Que els espais de culte de les religions més representatives siguin estudiats i valorats a l’aula és una molt bona notícia i m’agrada destacar l’escrit de presentació de la guia que s’ofereix:
“Amb aquests pòsters i la seva proposta didàctica es vol oferir als educadors en general una eina per treballar el fet religiós a partir dels llocs de culte. Segur que els llocs de culte no mostren tota l'essència de les religions, que fonamentalment s'expressen o s'haurien d'expressar a través de la vida dels seus seguidors. Però són una expressió visible i important i poden permetre treballar alguns aspectes de les religions, tot observant particularitats, diferències i també elements comuns.
Els llocs de culte són una porta que ens permet descobrir el llenguatge simbòlic. Ens permeten situar i veure la funció del llenguatge religiós: l'art, la música, la literatura... Ens ajuden a entreveureu el sentit de la Comunitat i la seva importància en la configuració de moltes relacions socials.
Ens permeten albirar com a tots els pobles hi ha hagut una necessitat, que surt de dins del cor, de buscar un sentit a la vida, entesa com un misteri, que la ciència no esgota. Un sentit que moltes vegades ens sobrepassa, ens transcendeix.

I, encara, són també una oportunitat per apropar-nos i actualitzar l'experiència de silenci, de retrobament personal. Ens facilita la capacitat d'admiració i d’agraïment... Experiències espirituals, saviesa humana, més universal i àmplia que les religions, però que aquestes han conreat, amb més o menys encert, durant centenars, milers d'anys.”

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.