Vés al contingut
Vosaltres, com pedres vives, sou edificats per Déu com a temple de l'Esperit perquè formeu una santa comunitat sacerdotal que ofereixi víctimes espirituals agradables a Déu per Jesucrist.” (1 Pe 2,5)
Sempre m’ha semblat que, tot i que està molt bé respondre als requeriments que es fan als arquitectes des de l’arquebisbat, també cal “trepitjar terreny” i conèixer la comunitat real que ha de rebre les obres que anem fent des del despatx, que és una forma més d’encarnar el projecte de forma reeixida. Per això aquest matí he anat a missa d’onze a la capella actual de Sant Lluc, al barri de Torre Baró. El petit local en planta baixa estava a petar i el caliu era més que notable. Pietat popular, una bona homilia, proximitat, senzillesa, animació dels cants per la comunitat de salesians del barri... tot plegat un bon lloc per l’evangelització que es mereix, certament, uns nous locals.

Al final de la celebració eucarística, en l’entranyable apartat “d’avisos parroquials”, s’ha fet referència a l’estat de les obres: “ja han posat els paviments i estan aixecant les parets”, fet que em dóna a entendre que hi ha una bona comunicació interna i que no podem badar en l’obra. Ha estat aleshores quan, aquest senyor alié a la comunitat que anava amb americana (és a dir, un servidor), s’ha presentat. Quatre paraules, acceptació i bona acollida. Què més es pot demanar?

L’obra, situada als baixos de l'edifici que teniu a la imatge, segueix endavant i sé que està en bones mans. Espero que puguem respondre encertadament a les expectatives de la comunitat. Tinc indicis que ho podem fer bé, com ara el fet que en Lau Feliu ja estigui treballant en el retaule ceràmic i que hagués contacta amb una monja que porta bona part de la seva vida servint al barri, o la bona predisposició de Mn. Joan Cuadrench a trobar viabilitat econòmica a elements “fora de pressupost”. En principi la inauguració està prevista pel 14 de juliol, una data que ens fa anar de corcoll però, com deia un amic meu... “intellectus apretatis discurrit”!

PS: Per cert, el proper diumenge 18 de maig inaugurem la nova Casa de l'Església a Riudoms!

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.