Vés al contingut

La I Guerra Mundial marcà l’inici d’un Segle XX convuls, altament violent i on la capacitat destructiva de la humanitat va arribar al seu gran zenit. Enguany, fa 100 anys que esclatà aquella guerra, i, per aquest motiu, FundiPau i Justícia i Pau han organitzat, el 8 i 9 de maig, una nova edició de la Trobada de Barcelona, que abordarà quina és la situació actual un segle després d'aquell fet.

Davant d’aquesta espiral de destrucció i de crims, la creació d’organismes internacionals procurava gestionar i evitar l’esclat de conflictes armats. Però, sota nous paràmetres i en nous contextos, la guerra va continuar ben present durant la segona meitat del Segle XX, tot marcant la política exterior dels Estats. De les guerres clàssiques vam passar a la Guerra Freda, a la cursa d’armaments, així com a la multiplicació de conflictes armats interns i genocidis i, acabant el segle, van aparèixer les noves intervencions militars, en clau pretesament humanitària.

Mentrestant, el moviment per la pau ha pugnat per deslegitimar i rebutjar la guerra i els exèrcits, ha reclamat la prevenció dels conflictes i ha impulsat el desarmament i la desmilitarització.

Després de 100 anys de la primera Guerra Mundial, com estem? Tenim instruments suficients per a poder evitar les guerres o per aturar-les? Què ens cal? Què fan i què haurien de fer la ciutadania i el moviment per la pau?

De tot això en parlarem a la XXI Trobada de Barcelona, organitzada conjuntament per Justícia i Pau i la FundiPau.

Dies: 8 i 9 de maig de 2014
Lloc: Auditori de la Facultat de Comunicació Blanquerna (Universitat Ramon Llull) - C/ Valldonzella, 12

L’entrada és gratuïta, però cal inscripció prèvia a: www.fundipau.org/trobada

Programa complet

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.