Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Homilia del Papa Francesc a la casa de Santa Marta. Dijous 27 de febrer de 2014

L'homilia del Papa ha començat en motiu d'una Confirmació administrada durant la missa. Qui rep aquest sagrament –ha afirmat el Papa Francesc- "manifesta el seu desig de ser cristià. Ser cristià significa donar testimoni de Jesucrist": és una persona que "pensa com a cristià , sent com a cristià i actua com a cristià. I aquesta és la coherència de la vida d'un cristià". Hom -ha observat després- pot dir també que té fe,” però si hi manca una d'aquestes coses, no hi ha el cristià", "hi ha alguna cosa que no va, hi ha una certa incoherència". I els cristians "que viuen ordinàriament, comunament en la incoherència, fan molt de mal".

"Hem sentit el que l'apòstol Jaume diu a alguns incoherents, que es vanaglorien de ser cristians, però explotaven els seus empleats, i diu:"Mira, el jornal que escatimàveu als qui us segaven els camps clama al cel, i els crits dels segadors han arribat fins a les orelles del Senyor de l'univers». És fort el Senyor. Si un sent això pot pensar: "Però això ho ha dit un comunista'. No, no, ho ha dit l'apòstol Jaume! És Paraula del Senyor. És la incoherència. I quan no hi ha coherència cristiana i és amb aquesta incoherència, com es fa l'escàndol. I els cristians que no són coherents fan l'escàndol".

"Jesús -ha continuat el Papa- parla molt fort contra l'escàndol: "Qui escandalitza un d'aquests petits que creuen en mi, un de sol d'aquests germans i germanes que tenen fe, és molt millor per ell que se li posi al coll una roda de molí, i se’l llenci al mar”. Un cristià incoherent fa molt de mal" i "l’escàndol mata". "Tantes vegades –ha afegit el Papa Francesc- hem sentit:" Però pare, jo crec en Déu, però no en l'Església, perquè vosaltres cristians dieu una cosa i en feu una altra". I també: "Jo crec en Déu , però no en vosaltres". “És per la incoherència":

"Si tu et trobes davant –figurem-nos-ho!- davant d'un ateu i et diu que no creu en Déu, tu pots llegir-li tota una biblioteca, on es diu que Déu existeix i també provar que Déu existeix, i ell no tindrà fe. Però si davant d’aquest ateu tu dones testimoni de coherència de vida cristiana, alguna cosa començarà a moure’s en el seu cor. Serà precisament el teu testimoni que li portarà aquesta inquietud amb la qual actua l'Esperit Sant. És una gràcia que tots nosaltres, tota l'Església ha de demanar: Senyor, que siguem coherents".

Per tant, conclou el Papa, cal que preguem, "perquè per viure en la coherència cristiana és necessària la pregària, perquè la coherència cristiana és un do de Déu i l’hem de demanar": "Senyor, que jo sigui coherent! Senyor, que jo mai no escandalitzi, que jo sigui una persona que pensi com a cristià, que senti com a cristià, que actuï com a cristià". I quan caiguem per la nostra debilitat, demanem perdó:

"Tots som pecadors, tots, però tots tenim la capacitat de demanar perdó. I Ell mai es cansa de perdonar! Tenir la humilitat de demanar perdó: "Senyor , jo no he estat coherent aquí. Perdó!. Tirar endavant en la vida amb coherència cristiana, amb la testimoniança d'aquell que creu en Jesucrist, que sap que és pecador, però que té el coratge de demanar perdó quan s’equivoca i que té tanta por d’escandalitzar. Que el Senyor ens doni aquesta gràcia a tots nosaltres".

Traducció: Pere Prat –Catalunya Religió