Vés al contingut

Àngelus del Papa Francesc a Sant Pere del Vaticà. Diumenge 16 de febrer de 2014

Reconciliem-nos “amb els nostres germans” abans de manifestar “la devoció al Senyor en la pregària”, diu el papa en el seu Angelus. Reflexionant sobre l’Evangeli d’aquest diumenge i sobre el seu “sermó de la muntanya”, “la primera gran predicació de Jesús”, el pontífex ha recordat l’actitud de Crist respecte a la Llei jueva: Jesús vol portar “a la seva plenitud” els manaments que el Senyor “va donar per mitjà de Moisès”. Aquest “compliment”, requereix “una justícia superior, un seguiment més autèntic”. El papa s’ha detingut en el cinquè manament del decàleg, ‘No matareu’:

“Jesús ens recorda que també les paraules poden matar! Quan diem que una persona té una llengua verinosa, què volem dir? Que les seves paraules maten! Per tant, no només no hem d’atemptar contra la vida de l’altre, sinó tampoc vessar sobre l’altre el verí de la ira ni colpir-lo amb la calúmnia”.

El papa ha dit que “no s’ha de parlar malament”, “res de xerrameca”, perquè aquest tipus de paraules “poden matar”, “maten la fama de les persones”.

“Al començament, pot semblar una cosa agradable, fins i tot divertida, com un caramel. Però al final ens omple el cor d’amargor i ens enverina també a nosaltres. Però, us dic la veritat: estic convençut que si cadascú de nosaltres fes el propòsit d’evitar la xerrameca, al final es farà sant”.

Jesús, ha continuat el papa, proposa a qui el segueix “la perfecció de l’amor: un amor l’única mesura del qual és no tenir mesura, d’anar més enllà de qualsevol càlcul”.

“L’amor al proïsme és una actitud tan fonamental que Jesús arriba a afirmar que la nostra relació amb Déu no pot ser sincera si nosaltres no volem fer la pau amb el proïsme”.

“Per obtenir actituds bones i honestes no n’hi ha prou amb les normes jurídiques, sinó que calen motivacions profundes, expressió d’una saviesa amagada, la Saviesa de Déu, que pot ser acollida gràcies a l’Esperit Sant. I nosaltres, a través de la fe en Crist, podem obrir-nos a l’acció de l’Esperit, que ens fa capaços de viure l’amor diví”.

Traducció: Marta Nin –Catalunya Religió

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.