Vés al contingut

El passat 31 de gener, tot coincidint amb la diada de sant Joan Bosco, fundador dels Salesians, es van iniciar a Sant Boi de Llobregat els actes del Cinquantenari de l’Obra Salesiana, que comprèn diversos àmbits: Escola Mare de Déu dels Dolors, Plataforma d’Educació Social-Centre Obert D. Bosco, Esplai Arrels i Parròquia Maria Auxiliadora.

El dia es va il·luminar amb un bon sol. S’hi va afegir la joia, l’animació i l’emoció de molts infants i joves, pares i educadors, antics alumnes i “membres històrics”, que fruïren de la festa. La façana de l’Escola estava guarnida amb bandes de diversos colors que donava un aire de festa major. I és veritat, era Festa Major!

Val la pena celebrar la immensa tasca educativa duta a terme durant aquests cinquanta anys amb milers de joves de la vila de Sant Boi. Formació realitzada des de l’escola i des d’altres àmbits de l’obra Salesiana. Festa que aquest dia de sant Joan Bosco es manifestava als patis i a les aules, a l’església i al teatre, en el menú i en la xocolatada... Començàvem el Cinquantenari de la Casa Salesiana (1964-2014).

Els alumnes de l’Escola feien jocs a dojo, tallers de tota mena, celebracions a l’església; els més grans (4t d’ESO) hi jugaven un gran paper com a animadors voluntaris dels més petits (Infantil i Primària) i dels seus mateixos companys de primer, segon i tercer. A mig matí tothom es va trobar al pati, els d’EI/EP amb globus taronges i els d’ESO amb globus blaus, i van dibuixar un gran 50 preciós, van cantar, es va fer una sentida pregària i tot va acabar amb una enorme traca.

Al final del dia, vivíem intensament l’Eucaristia solemne de D. Bosco, presidida pel P. Inspector Ángel Asurmendi, i closa amb el vídeo del cinquantenari! Més de quatre-centes persones omplien l’església de gom a gom, hi havia bon ambient, somriures, complicitat, joia...

Amb aquesta jornada es van iniciar els actes del Cinquantenari. Fins el 24 de setembre de 2014 s’aniran celebrant diverses activitats: una cursa solidària, una trobada de joves, actes institucionals amb autoritats municipals i eclesials, festivals, ... i un llarg etc.

Web: http://www.50salesianssantboi.com

Temàtica
Territori

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.