Vés al contingut
Segons dades fetes públiques per a la Generalitat de Catalunya un 70% de la població considera important el fet religiós. La noticia és important i mereix destacar-se. És important per la noticia en si: tal i com molts venim dient des de fa molts anys la religió segueix format part del rovell de l’ou de la nostra vida i, es important, pel bon us que en fa la Direcció General d’Afers Religiosos d’aquesta dada.
Durant masses anys s’ha volgut segrestrar el fet religiós al racó de la privacitat. S’ha volgut demostrar que la religió formava part de l’antiguitat i que la modernitat demanava qualsevol altre cosa que no fos la religió.
Malgrat les victòries parcials, especialment a Europa, que ha obtingut la voluntat manifesta. com mai abans en el decurs dels segle XX, de fer desaparèixer la religió no s’ha aconseguit l’objectiu.
Fins i tot podem dir que en alguns indrets la religió està més viva que mai.
Per aquesta raó els profetes del desastre religiós ens volen fer creure que el que avui vivim a la nostra societat és el que es viu a la resta del món.
O dit d’una altre manera: l’aparent desinterès pel fet religiós que es viu entre nosaltres és igual per tot arreu.
Però, la veritat sigui dita, és que ni tan sols és veritat aquí: entre nosaltres.
Perquè resulta que també entre nosaltres l’interès és, a totes totes, ben viu.
Altre qüestió és si les confessions religioses sabem fer arribar el nostre missatge a la gent d’avui en dia o si ho fem tal i com caldria esperar.
Admetent que el nivell de resposta obtingut per les diferents confessions és significativament desigual cal apuntar que aquest és un punt en el que no tota la culpa recau en la banda de les confessions.
La manca d’interès mediàtic per a la diversitat i pluralitat religiosa, la manca d’interès entre la intel·ligència del país per participar en el debat teològic entre cultura i fe o la manca d’acceptació per part de determinades administracions d’aquesta pluralitat no ajuda gens.
La bona noticia és que el fet religiós segueix sent d’interès pel gran públic.
El repte és com administrem aquesta noticia.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.