Vés al contingut

No parlarem de la crisi perquè, més que un incident, és una realitat que tenim instal·lada i amb la qual cal conviure i adaptar-nos-hi de manera creativa, procurant de sortejar-la i albirant-ne la superació.

Després de la sotragada de la matriculació per a aquest curs, amb la consegüent pèrdua d’algunes unitats concertades del col·lectiu, la propera campanya de preinscripció i matrícula serà especialment crítica per a tots, però d’una manera especial per a tots aquells centres d’una sola línia i que han perdut el concert d’una o dues unitats a l’educació infantil. Per a aquests centres, els resultats de la matrícula del curs vinent marcaran el seu esdevenidor.

Hi estem atents i mirarem de donar suport a tots els processos que calgui. També prestarem una atenció especial al màrqueting i la comunicació, tant necessaris en aquests moments.

En aquesta línia, pensem que no es pot abaixar la guàrdia en tot allò que, a més de ser valuós, pot esdevenir un tret diferenciador de l’escola més enllà del caràcter propi: l’atenció a l’aprenentatge de l’anglès, els projectes telemàtics, l’ús de les TIC, el reforç de la lectura, la relació amb les famílies... Les nostres propostes (auxiliars de conversa, AICLE, Projectes Telemàtics, Amb el llibre sota el braç, FEAC...) estaran donant suport als vostres projectes i iniciatives.

També cal accentuar la presencia social de les nostres escoles. Aquest és també un dels motius –no pas l’únic- pel qual recomanem i prestem atenció a la participació en premis i certàmens, tant d’escoles com de professorat o d’alumnat.

En la mateixa direcció, cal valorar la participació en esdeveniments cívics i culturals, un plus de motivació per a l’alumnat, una oportunitat de presència pública de l’escola i la projecció d’una imatge d’actualització, dinamisme i innovació per part de l’escola.

Per això recomanem implicar-se i participar en esdeveniments com la Setmana del Llibre en Català (tot i que les dates ens venen una mica a contrapeu) o en activitats del Tricententenari (1714-2014), una commemoració històrica, cultural i social que la Generalitat impulsa amb la participació de molts ajuntament i entitats. Des d’aquest butlletí hi dedicarem atenció.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.