Vés al contingut

En ocasió dels greus successos de guerra que tenen lloc a Síria, la Comissió General de Justícia i Pau d'Espanya vol manifestar:

  1. L'horror i la indignació per la utilització d'armes químiques en el conflicte, que han produït la mort de centenars de persones, majoritàriament entre la població civil. En cas de confirmar-se aquest fet, absolutament inadmissible, considerem que es tracta de crims de guerra gravíssims, l'autoria i les circumstàncies dels quals han de ser investigats per organismes independents, i els responsables dels quals hauran de ser jutjats per tribunals de justícia imparcials o pel Tribunal Penal Internacional.
  2. La Comunitat Internacional no pot admetre aquests crims i ha de prendre totes les mesures polítiques, jurídiques i diplomàtiques necessàries per evitar la seva repetició i assegurar el càstig dels responsables, a més de treballar per a la resolució del conflicte. No obstant això, considerem un greu error respondre mitjançant el bombardeig o atac armat – de conseqüències imprevisibles – a un dels contendents, ja que aquest atac ocasionarà més víctimes innocents i l'empitjorament de la situació. Demanem al Govern espanyol que no col·labori ni recolzi cap actuació en aquest sentit.
  3. Igualment, volem manifestar la nostra profunda tristesa per la magnitud de la mortalitat i la destrucció que està generant aquest tràgic conflicte, així com la nostra solidaritat i oració pel sofriment de totes les víctimes. Demanem a les parts enfrontades i actors implicats que cessin immediatament les hostilitats i s'esforcin per aconseguir una pau justa mitjançant el diàleg. En aquest sentit, unim la nostra veu a la del Papa Francesc, que ha exhortat la Comunitat Internacional "a fer tots els esforços per promoure sense vacil·lacions les iniciatives de pau" a Síria. "L'ús de la violència no porta la pau. La guerra crida a la guerra. La violència crida a la violència", va assenyalar i, per això, ens unim a la seva convocatòria per celebrar, el proper 7 de setembre, una jornada de dejuni i d'oració per la pau en aquest país.

    Madrid, 2 de setembre de 2013

Tags

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.