Vés al contingut

Ens acaba de deixar Mossèn Mateu Terrats, prevere de Barcelona. Ha mort sobtadament, mentre passava uns dies de descans a Mallorca, als 79 anys d'edat.

La seva salut era precària des de feia uns anys, però continuava molt actiu col·laborant a la parròquia de Sant Joan d'Horta, de la que havia estat Rector i barri del que era fill i resident. Un dia abans de morir encara havia fet enviament per correu electrònic de la seva homil·lia dominical, que divulgava puntualment cada setmana entre un gran nombre d'amics i parroquians.

Jo personalment el coneixia tan sols des de que visc a Horta, fa uns nou anys, però des d'aleshores m'impressionava el seu bon fer i la seva personalitat profunda i serena.

Era un prevere arrelat profundament en el Concili Vaticà II i mostrava una gran capacitat per comunicar i escoltar. Persona enormement estimada en el barri i la parròquia, sabia connectar amb la gent i desenvolupava un influent mestratge cristià. Les seves homílies, sempre molt elaborades, eren seguides amb gran interès. Comunicava saviesa humana i evangèlica, i aconseguia arribar a la ment i al cor.

Em consta que també era molt apreciat entre els seus companys capellans, tant de la seva generació i com també altres més joves, que el tenien com un referent. Mossèn Mateu havia celebrat fa uns mesos els 50 anys com a prevere. Als anys 70 va formar part de l'equip de govern de la diòcesi amb el Cardenal Jubany

El trobarem a faltar, però estem segurs que intercedeix per nosaltres des de la casa del Pare i ens anima des d'allà a mantenir l'esperança.

PD: Dijous dia 22, a les 11h, tindrà lloc la celebració de comiat a la Parròquia de Sant Joan d'Horta.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.