Vés al contingut

El passat 12 de juny, als 87 anys, ens va deixar Mn. Raimon Canalias Esmandia-Puigoriol, que va ser una figura important per al poble de Cabrera de Mar (Maresme). En aquesta vila no sols va exercir el seu ministeri com a rector durant més de 50 anys, sinó que també hi va fundar l'Escola Parroquial Sant Feliu, en la qual s’han format nombroses generacions de cabrerencs.

L'any 2010, l'ajuntament del municipi li va concedir la medalla de plata per la seva dilatada labor. “Fou un home culte i interessat pels problemes del seu poble i el seu país. També és autor d'unes memòries on narra les seves experiències d'infantesa durant la República i la Guerra Civil”, explica una exalumna seva, Rosa Isabel.

Mn. Canalies, que va ser membre de la Junta Directiva de l’APSEC, era una persona molt estimada, com demostra l’escrit que han redactat des de l’escola que ell mateix va fundar:

En arribar a Cabrera, el 25 d’agost de 1959, Mn. Raimon va creure que el millor servei que podia fer als feligresos, juntament amb el religiós, era l’educatiu. En poc temps, la parròquia adquirí pissarra i pupitres per començar el gran repte que suposava tirar endavant una escola parroquial.

Estava convençut que les persones creients necessitem una base cultural i educativa el més ferma possible per fer realitat el nostre projecte de vida. Quina gran veritat! Així, amb un gran mestratge, el mossèn va construir la gran escola que tenim avui, cristiana, catalana i activa. Tots els que formem aquesta gran família, que és la comunitat educativa de l’escola Sant Feliu, li estarem eternament agraïts. Descansi en pau.

Podeu llegir un altre text dedicat a Mn Canalies a El nostre sembrador.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.