Vés al contingut
Per Francesc Riu i Rovira de Villar .
Dijous d’aquesta setmana, en una reunió amb el Consell de la Secretaria General del Sínode dels Bisbes, el papa Francesc ha manifestat la seva voluntat sobre una qüestió que tindrà una transcendència extraordinària.
En conversa informal, s’ha referit a l’Any de la fe que acabarà el dia 24 de novembre, solemnitat de Jesucrist, Rei de l’Univers. El papa Francesc ha dit que vol cloure l’Any de la fe amb la publicació d’una encíclica; de fet, serà l’encíclica que el papa Benet XVI ja havia començat a escriure. Per tant, ha afirmat, en realitat serà una encíclica a quatre mans.
I el papa Francesc, sempre a punt per a l’espontaneïtat, encara ha dit més coses. Aquesta primera encíclica del seu Pontificat recollirà les propostes del recent Sínode dels Bisbes, però anirà molt més enllà. Serà una exhortació sobre l’evangelització, i hi dedicarà bona part del mes d’agost, que no pensa pas fer vacances!
En podem estar ben segurs: en l’encíclica sobre l’evangelització, el papa Francesc presentarà l’orientació global del seu Pontificat i marcarà l’agenda de l’Església universal per als propers anys. Tres mesos després d’haver estat elegit bisbe de Roma, ja està en condicions de fer una declaració d’intencions perquè tothom sàpiga què necessita avui l’Església de Crist i com ell pensa respondre a aquesta necessitat.
Fins ara, alguns gestos i expressions del papa Francesc ens han sorprès, perquè no hi estàvem avesats. A partir del mes de novembre, tothom podrà saber cap on anirà la barca de Pere. Aquesta sí que és una BONA NOTÍCIA!

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.