Vés al contingut

Diferenciar un salari brut d’un de net, una targeta de crèdit d’una de dèbit, escollir un número PIN secret, demanar un crèdit o una hipoteca o anar a comprar al supermercat i saber quina és la millor oferta. La majoria de nosaltres hem après aquests conceptes de grans, a força d'enfrontar-nos a la realitat -i d'equivocar-nos-, perquè a l'escola ningú no ens ho va ensenyar.

L'Institut d'Estudis Financers (IEF) ja fa un parell d’anys que vol pal·liar aquest dèficit. Per això va posar en marxa Educació Financera a les Escoles de Catalunya (EFEC), uns tallers que ja han rebut un total de 43 escoles cristianes i que tenen com a objectiu que els alumnes de quart d'ESO, quan acabin l'educació obligatòria, tinguin uns conceptes econòmics bàsics per enfrontar-se a la vida real i prenguin consciència de l'ús dels diners.

La formació consisteix en a impartició de cinc tallers (1 hora cadascun) de formació financera bàsica i pràctica impartits per professionals o antics professionals bancaris i financers (voluntaris), amb material dissenyat exclusivament per a aquest projecte.

Els voluntaris són instruïts per poder impartir els tallers als alumnes de 4rt d’ESO. Els tallers s’imparteixen durant els mesos de març, abril i maig en horari escolar i, durant el mes de juny, s’extreuen conclusions de les enquestes fetes a alumnes, professors i voluntaris de cada escola.

Si voleu rebre aquests tallers o obtenir-ne més informació, adreceu-vos a www.efec.cat

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.