Vés al contingut

Imatge eliminada.Un equip format per dos estudiants i un professor de l'Escola Arrels II de Solsona ha guanyat el concurs d'experiments proposat per estudiants de batxillerat i ha estat l'escollit per ser implementat a través de la sonda SonCube, que serà llançada a la troposfera el proper mes de setembre.

La sonda SonCube s'infla amb un globus d'heli i s'enfila fins a la troposfera (localitzada a uns 30.000 metres). A aquesta alçada, el globus explota i la sonda descendeix emprant un paracaigudes. Dins la sonda hi ha instrumentació diversa que s'utilitzarà per recuperar l'aparell (per exemple, un emissor de ràdio i un terminal de GPS), així com instrumentació diversa (una càmera de vídeo, una de fotogràfica o un termòmetre, entre d'altres aparells).

L'experiment proposat i l'escollit consisteix en l'estudi del perfil de diferents gasos ubicats a l'atmosfera emprant sensors electroquímics de baix cost. Ara l'equip guanyador tindrà pressupost per comprar el material necessari i per implementar l'experiment. Més informació sobre l'experiment al lloc web.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.