Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Vida Nueva publica aquesta setmana la primera entrevista a Adolfo Nicolás com a nou president de la Unió de Superiors Generals (USG). El prepòsit general de la Companyia de Jesús, l'espanyol Adolfo Nicolás, protagonitza una de les escasses entrevistes que ha concedit des que està al capdavant de la congregació religiosa més nombrosa de l'Església. Acaba de ser nomenat president de la Unió de Superiors Generals (USG), en substitució del ja arquebisbe José Rodríguez Carballo.

Nicolás ha contestat a les preguntes de Darío Menor, corresponsal de Vida Nueva a Roma, en el marc de l'assemblea semestral de la USG, recentment celebrada a Roma, en la què ha participat també Juan Rubio, director del setmanari d'informació religiosa.

Entre els assumptes que tracta en les sis pàgines de conversa està la seva relació amb el papa Francesc: "No vull donar-me molta visibilitat, perquè ell creï el seu estil i vagi per lliure. No seria bo ni adequat que els jesuïtes aprofitessin aquesta ocasió. Sempre dic que no ha canviat res: nosaltres seguim servint l'Església i la nostra relació amb el Papa és d'obediència".

Nicolás també reflexiona sobre el lloc de la Companyia de Jesús a la societat i en l'Església, el descens de les vocacions a la Vida Religiosa, la intercongregacionalitat, l'ecumenisme i la relació amb els no creients, o el futur del cristianisme: "Imagino una Església en la qual es va a aprofundint en allò carismàtic. El fet carismàtic és una cosa de minories. Però al mateix temps, també una Església molt pendent de l’allò universal. No es perdrà el contacte amb les masses. El gran èxit d'aquest Papa és amb les masses".

Un extracte de l'entrevista es pot llegir aquí