Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

“Ens proposem (...) una nova embranzida evangelitzadora al servei de tota la societat i una entrega generosa als més petits i necessitats.” (Al servei del nostre poble. Núm 22. CET 2011)
 
El passat diumenge 28 d’octubre, amb el lema “Al servei del nostre poble”, es va presentar a la comunitat parroquial de Riudoms la reforma i rehabilitació de l’antiga Abadia com a nova Casa de l’Església. L’acte va estar presidit pel rector Mn. Josep Mateu, l’alcalde Josep Maria Cruset i, finalment,  Eloi Aran i Giuseppe Giacalone, arquitectes del despatx T113 i autors del projecte juntament amb Maria del Mar Viladot. S’estimen uns 480 m2 de superfície rehabilitada i un preu d’execució material d’uns 350.000€.
 
De l’elaboració del projecte cal destacar diversos punts clau:
 
1_ Preservació del paisatge urbà. Es conserven les façanes existents de l’antiga Abadia de Riudoms entenent que aquestes formen part de l’imaginari col·lectiu del poble i són un llegat històric i cultural que cal transmetre a les properes generacions.
 
2_ Relectura crítica de l’edifici envers els nous usos proposats. S’ha fet un estudi del sistema estructural de murs de càrrega per poder-hi ajustar el programa requerit, del qual s’ha optat per la següent distribució en plantes:
Planta baixa: Vestíbul general amb accés al pati interior, sala d’actes, despatxos parroquials i, amb un accés independent però amb possibilitat de pas, espais d’atenció i emmagatzematge de Càritas Diocesana i aparcament privat.
Planta Primera: Sales de catequesi, Sala de Consell Parroquial, Espai per joves, Espai-Oratori polivalent.
Planta Segona: Nova vivenda del rector i espai polivalent.
 
3_ Incorporació de la nova volumetria. S’opta per enderrocar una part afegida a l’edifici original, on s’hi va disposar un galliner en planta baixa i un despatx en planta pis, per tal de poder oferir una nova façana al pati interior i ampliar l’espai per a la sala d’actes en planta baixa. La planta segona també és de nova volumetria en forma de remunta endarrerida respecte l’alineació de les façanes de la plaça i el carrer lateral per tal de no afectar el paisatge urbà.
 
4_ Organització programàtica entorn un nou nucli de comunicacions i serveis. La implementació d’un nou nucli d’escales en una situació estratègica permet una lectura clara del programa i organització dels espais. Enfrontat a aquest nucli d’escales es situa l’ascensor i un espai d’emmagatzematge que donen límit als vestíbuls de cada planta i, al seu costat, es disposen els serveis necessaris segons els usos.
 
Podeu fer-vos una idea del projecte en la següent visualització:
 

Reforma Rectoria de Riudoms. from eloi_aran

Llegir la notícia al web de l'Arquebisbat de Tarragona aquí.