Vés al contingut
Quina pujada aquest carrer! Deien que hi posarien una escala mecànica, com han fet en altres barris. Ja fa anys que ho esperem i mai arriba. Aquest matí tot pujant m’ha parat uns moments per respirar i allí estava ell, un infant, potser uns 10 anys. Assegut a terra amb les braços creuats i les mans tapant-se la cara. M’hi fixo i evidentment les gotes del plor van rajant i relliscant a vall.
No he pogut, d’entrada, fer que em parlés. Algunes vegades em mirava com interrogant-me, com si vingués d’una realitat o d’un somni molt lluny del món que ens envolta.
- Diguem, si us plau, què et passa? Que no et trobés bé? Vols que cridi als teus pares ?
- .... he trencat la guardiola !!...
- Has trencat la guardiola ?
- ...era un regal del meu avi i cada setmana hi posava uns cèntims...
- Com és que l’has trencada?
- .....( plorant ) volia donar els diners a la senyora Pilar....
- La senyora Pilar. Qui és la senyora Pilar ?
-
En aquests moments ha vingut una noia, que sens dubte és la seva germana gran. L’ha agafat, i amb un mocador li neteja les llàgrimes. Diu:
- Sap que ha passat ? Avui han desnonat de casa seva a la senyora Pilar, una veïna nostra. Primer li van tallar la llum, després l’aigua, ... i avui l’han treta de casa. El meu germà li volia donar el que tenia a la guardiola, però amb els crits, la gent, les presses, els cèntims han anat per terra, i quan hem recollit uns quants... ella ja havia marxat ........................ (faig un esforç per no plorar)
PER MEDITAR.
!.- Una mirada al infant. Què em suggereix? Com el veu el Senyor? Puc aprendre d’ell ?
2.- Una mirada a la senyora Pilar. Com puc imaginar una situació com aquesta? Si em passes a mi què sentiria? Puc fer quelcom de cara a persones desnonades?
3.- Una mirada als responsables que detecten el poder. Quins penso que són les seves prioritats? Quin el seu futur segons Isaïes?
Isaïes 58 Ai dels qui, a costa dels veïns, engrandeixen les cases i els camps! Aviat no quedarà lloc per a ningú, habitareu sols en el país. 9 Escolteu què m'assegura el Senyor de l'univers: «Totes aquestes cases grans i boniques es tornaran una ruïna; ningú no habitarà aquests palaus.
Pregària per a uns i altres. Què ens cal canviar a tots plegats?

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.