Vés al contingut

El passat mes d’abril, els alumnes del col·legi Sant Miquel dels Sants de Vic, Pau Benito, Marta Clos, Meritxell Font i Laia Villar van presentar a l’Ajuntament de Vic els resultats d’Estudi ecològic i ambiental de la conca del Gurri al seu pas pel municipi de Vic, treball premiat a Recerca Jove 2012.

L’acte va estar presidit pel regidor de medi ambient, Josep Rafús, que va manifestar sentir-se orgullós de la feina feta per aquests estudiants. També hi van intervenir el director del col·legi, Ignasi Roviró, que va reafirmar l’aposta clara del centre per potenciar la recerca, i el president de l’Associació Hàbitats, Xavier Martí, que va posar de manifest la importància d’apropar la ciutadania al coneixement dels medis naturals més propers, com ara els nostres rius.

A més d’estudiar la salut de la conca del riu Gurri al seu pas pel municipi de Vic a la primavera i estiu del 2012 tot emprant paràmetres hidromorfològics, fisicoquímics i biològics, els autors van efectuar mapes d’impactes de diferents trams del Gurri i Meder en la zona urbana de Vic i propostes per pal·liar alguns problemes ecològics i ambientals que afecten l’àrea d’estudi.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.