Vés al contingut
A vegades passa que, treballant en equip, un té una proposta més abstracta i un altre presenta una proposta més intuïtiva, i les dues són vàlides a la seva manera. Això és el que ens ha passat en el procés del disseny del retaule de Sant Joan. Mentre que jo havia presentat una proposta abstracta i simbòlica (veure proposta 2), el meu company Peppe Giacalone va aproximar-se a l’encàrrec de forma menys conceptual però amb una força intuïtiva notable.
Proposta 3: Una veu crida en el desert (Mt 3,3)

En aquesta tercera proposta es proposa un conjunt de plafons de fusta de diferents alçàries retroil·luminats i solapats a diferents profunditats en l’espai que hi ha entre l’altar i el mur de fons. Aquesta composició crea un ambient o decorat de fons que s’estén al llarg del presbiteri com una duna del desert. En un dels plafons centrals s’hi incorpora la creu daurada (veure proposta 1), mentre que a un plafó lateral s’hi afegeix la talla de fusta de Sant Joan Baptista actual de forma que pren el protagonisme que li correspon com a figura mediadora. Per altra banda, en el plafó de fons de la seu, s’hi incorporen els textos referents a la figura del titular de l’església.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.