Vés al contingut
La Fundació La Vinya, convoca el “Ir Premi Josep M. Pañella i Mora” per a treballs de recerca en Acció Social realitzats per estudiants de Batxillerat.
El premi s'atorgarà al millor treball de recerca de batxillerat que tingui
com a objecte d’estudi algun dels següents temes: exclusió social i pobresa, organitzacions del tercer sector d’acció social o voluntariat.
Introducció
La Fundació la Vinya d’Acció Social neix l’any 2008 amb la missió d’acompanyar les persones més desafavorides dels barris de Bellvitge i el Gornal de la ciutat de L’Hospitalet vers una vida més lliure i plena. El present premi vol fer memòria d’en Josep M. Pañella i Mora, jesuïta, que va destacar pel seu treball en el camp de l'acció social. Fou impulsor des del primer moment de la nostra fundació, i també promogué el naixement d'Arrels Fundació, entitat destinada a treballar amb les persones sense llar. Alternà l'acció directa en aquestes entitats, amb la reflexió i l'examen sobre les causes de la pobresa. El seu llegat és, doncs, un testimoniatge de proximitat a les persones que han quedat al marge de la nostra societat, i també, una reflexió plena d'imatges entenedores que han enriquit el treball de molts grups de voluntaris.
Finalitat del Premi
El premi té per finalitat despertar en la població més jove l’interès per la reflexió crítica sobre el camp social des de dues possibles vessants:
- la reflexió de la realitat social i les causes de la injustícia,
- l’estudi d’alternatives constructives des del món de la cooperació i l’associacionisme.
CONSULTEU LES BASES AQUÍ.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.