Vés al contingut

Com cada any, Santi Thió de Pol ens ofereix un breu llibret de meditacions diàries per a viure una quaresma ben plena de sentit i conversió. El títol d'aquest any és "Ens visitarà un Sol que ve del cel". El podeu descarregar aquí.

"Invitació:

El "PACTE DE LES CATACUMBES" va ser signat per uns 40 bisbes el 15-11-1965 en acabar una missa celebrada a les catacumbes de Santa Domitila, tres setmanes abans del final del Concili.
Nosaltres, bisbes, reunits en el Concili Vaticà II,conscients de les deficiències de la nostra vida de pobresa segons l'evangeli, motivats els uns pels altres...; units a tots els nostres germans en l'episcopat, comptant, sobretot, amb la gràcia i la força de Nostre Senyor Jesucrist, amb l'oració dels fidels i dels sacerdots de les nostres respectives diòcesis, posant-nos amb el pensament i amb la pregària davant la Trinitat, davant l'Església de Crist i davant els sacerdots i els fidels de les nostres diòcesis, amb humilitat i amb consciència de la nostra feblesa, però també amb tota la determinació i tota la força que Déu ens vol donar com a gràcia seva, ens comprometem al que segueix:

segueixen 13 punts, transcrits en la contraportada, que equivalen a una resposta contundent contra les temptacions de Jesús dels 40 dies al desert: ni RIQUESA, ni PRESTIGI, ni PODER, per posar totes les seves persones al servei dels pobres. Passats 50 anys, EL PACTE és encara un foc evangèlic que encén i crema. Apropem-nos-hi durant aquesta quaresma.

Text: Santi Thió de Pol, sj
Foto portada: Miquel Feixas Feixas"

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.