Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Coincidint amb la Jornada Mundial de la Vida Consagrada, Vida Nueva tracta en el número d'aquesta setmana el procés de reestructuració que estan realitzant moltes congregacions per respondre als desafiaments de la societat actual.

Són moltes les congregacions religioses que viuen en l'actualitat moments decisius, immerses en un procés de reestructuració, inseparable de la revitalització. Algunes, com les Filles de Jesús o les Filles de Sant Josep, ja han conclòs aquest procés, altres, de les més importants i de més tradició, estan en procés. És el cas dels jesuïtes, salesians, marianistes, dominics o agustins recoletos, entre moltes.

La manca de vocacions i l'envelliment, situació que es repeteix a tot el territori, són raons de pes que han portat a les congregacions religioses a embarcar-se en aquests projectes, però no són les úniques.

En el número es recullen veus com la del president de CONFER, el jesuïta Elías Royón, el conseller general per a Europa Oest dels Salesians, José Miguel Núñez, o el secretari general de la Unió de Religiosos de Catalunya, Lluís Serra. També l'editorial se centra en "Vida Consagrada, signe viu" i es publica el missatge del president de la CONFER.