Vés al contingut

És coneguda l'afirmació de Karl Rahner: El cristià del segle XXI serà místic o no serà que, pel que sembla, parafrasejava una frase atribuïda a André Malraux: El segle XXI serà religiós o no serà. I fa relativament poc temps Juan de Dios Martín Velasco afirmava: El cristianisme del segle XXI serà teologal o no serà. L'autora d'aquest article es proposa parlar no del futur del "cristianisme" sinó del futur de la "experiència cristiana". La paraula 'experiència' ens recorda que la nostra pregunta sobre el futur no pot ignorar l'àmbit de llibertat i d'amor irreductible que constitueix la nostra interioritat. El recurs a la interioritat no implica una renúncia o un menyspreu de la dimensió política de la fe sinó un reconeixement de les seves arrels més autèntiques: el compromís social i polític, sense el qual el cristianisme no té futur ni al segle XXI ni en cap altre, és simultani i indissociable de l'experiència personal de l'amor de Déu. En aquest sentit, l'autora desenvolupa una tesi que parafraseja les esmentades anteriorment i permet descobrir aspectes potser nous o no prou ment considerats del nostre "ser cristians ': L'experiència cristiana al segle XXI serà mariana o no serà.

L'article complet, que podeu descarregar-vos des de l'enllaç, fou publicat a la revista Encrucillada l'any passat i l'ofereix el darrer número de Selecciones de Teología.

http://www.seleccionesdeteologia.net/selecciones/llib/vol51/203/203_For…

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.