Vés al contingut

El darrer número de la revista VIA, que publica el Centre d'Estudis Jordi Pujol, publica aquest extens article de Josep Otón, altament recomanable per conèixer el moment actual del fet religiós i espiritual a Catalunya. L'article és presentat així:

El procés secularitzador de les últimes dècades va portar a creure que, a Occident, la religiositat hi acabaria desapareixent tard o d’hora. Però la societat postmoderna es caracteritza per uns individus que mostren un renovat interès per la dimensió espiritual i per noves maneres de viure i sentir la religió, al marge de dogmatismes i del discurs unívoc de les autoritats eclesiàstiques. En aquesta emancipació religiosa, en la qual l’individu construeix la seva pròpia consciència espiritual, sembla que la globalització i el nou marc socioeconòmic haurien estat determinants. Malgrat que la pervivència d’allò sagrat sembla un fet incontestable, l’autor es fa ressò de les veus que interpreten aquesta nova religiositat com un signe de la seva decadència, alhora que adverteix dels riscos de caure en una espiritualitat superficial, desarrelada, aliena a la sort dels altres o mercantilitzada. Per acabar, l’autor esbossa diferents escenaris a través dels quals podrien discórrer les espiritualitats postmodernes.

http://www.jordipujol.cat/files/articles/Joton1.pdf

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.