Vés al contingut

En aquest article, Roser Bofill reflexiona sobre l'homilia del Mestre Ekhart a l'episodi de Marta i Maria narrat a l'Evangeli. Diu:

"L’edat adulta de Marta, i estar habituada i ben preparada per l’activitat, fa que sàpiga dedicar-se amb tot mirament a buscar les coses que agraden a Jesús, però ella tem que “Maria, d’alguna manera, –diu Eckhart– es va asseure allí més per plaer que per voluntat d’un profit espiritual.” La resposta de Jesús és: “Maria ha escollit la millor part que mai no li serà treta”. De fet, segons el comentarista, Marta tenia ja un camí profund de coneixement i d’oració. Ella podia lliurar-se a les accions quotidianes, perquè en el seu interior estava tan plena de Jesús que res la distreia ja d’aquesta unió. Marta tenia por que la germana més jove es deixés portar per l’enamorament, i deixés la vida, amb tot el que comporta, de costat, sense donar-li la importància que té. És com si Jesús digués: Marta, Marta, deixa-la ara, ja anirà aprenent després. Ara Maria ha escollit la millor."

http://www.focnou.cat/html/default.asp?area=articulo&revista=150&articu…

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.